Diari Més

Ral·li

A la conquesta motoritzada del Marroc

Aquest dimecres s'ha presentat la primera expedició vila-secana que participarà en el ral·li Maroc Challenge

Andreu Palomares, Javier Martin, Demetrio Marzo i Jose Antonio García en la presentació dels dos equips ahir al Castell de Vila-seca.

A la conquesta motoritzada del MarrocGerard Martí

Publicado por

Creado:

Actualizado:

El Dakar dels anys 70 per als aventurers d'avui. Aquest és l'eslògan del Maroc Challenge, una competició automobilística que va arrencar l'any 2011 i que s'ha acabat consolidant com una prova que combina desafiament, aventura i descoberta. «Estem a punt de fer realitat un somni que va començar fa un any amb el meu amic, company i casi germà, Andreu Palomares», explicava ahir Javier Martín.

Tots dos s'estrenaran en la competició amb el seu Megane 1400, representant Vila-seca. També ho faran Demetrio Marzo i el seu copilot Jose Antonio García. En el seu cas, correran amb un Suzuki Vitara. Tant els uns com els altres han estat treballant per reconvertir els seus vehicles, comprats de segona mà, en màquines capaces d'arribar al final de la cursa. «Ara, el nostre Vitara té una suspensió més preparada. També hi hem incorporat un snorkel, una lluminària més potent, i poca cosa més», detalla el Demetrio.

El Javier apunta que, en el cas del Megane, els ajustos han sigut si fa no fa els mateixos: «Li hem apujat la suspensió, hem inclòs l'snorkel i hem modificat la part del darrere, pensant en les eines i els recanvis». Cadascun dels equips competirà en una categoria diferent. Aquest és un tret de la prova: hi participen diverses tipologies de cotxes i també d'equips, des de gent molt preparada a equips sense experiència prèvia, com és el cas dels de Vila-seca.

Aquesta és la 20a edició de la Maroc Challenge, i es disputarà de l'1 al 9 de desembre. S'hi han inscrit prop de 200 equips, sent aquesta la xifra més alta de participants de tota la història de la prova. La competició arrencarà a Ifrane, a 1.700 m d'altitud. Travessarà la serra de l'Altes i acabarà a Merzouga, als peus de les dunes del mític Erg Chebbi.

Per garantir la seguretat dels participants, la velocitat màxima permesa és de 80 quilòmetres per hora i la classificació es basa en un sistema que prioritza, entre altres qüestions, la navegació per un track, no sortir-se'n més del que està permès, complir amb els controls i arribar al final d'etapa en el temps estipulat. «La dificultat més gran és no perdre's», asseguren els de Vila-seca.

Tots dos equips encaren aquesta competició com un projecte solidari, ja que s'emportaran material subministrat pels seus col·laboradors, entre els quals hi ha l'Ajuntament de Vila-seca i el Patronat de Turisme del municipi, o l'Associació de comerciants local. «Al que aspirem és a acabar la cursa. Tornar on som d'aquí a quinze dies i explicar-ho», conclou el Javier.

tracking