Diari Més

Equipaments

La nova guingueta del Camp de Mart podria construir-se amb contenidors

Cerquen alternatives per a la renovació després que la licitació quedés deserta tres vegades

Imatge de l'actual guingueta del Camp de Mart de Tarragona, un punt d'informació turística.

La nova guingueta del Camp de Mart podria construir-se amb contenidorsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els contenidors reciclables podrien ser la solució per a la renovació definitiva de la guingueta del Camp de Mart. El projecte, que s'ha licitat tres vegades, continua sense empresa adjudicatària per dur a terme les obres.

Davant d'aquesta situació, l'Ajuntament, per reduir la despesa i evitar problemes de subministrament, estudia noves fórmules per poder executar la remodelació, una de les quals seria apostar pels contenidors com a estructura principal de l'espai, que seria l'alternativa a la construcció del nou edifici d'acer inicialment previst. La guingueta existent ocupa una superfície total de 35 metres quadrats i la idea, en principi, era desmuntar-la i generar una nova amb una fonamentació de 112,4 metres quadrats que permetrien instal·lar una zona de cafeteria amb terrassa, un porxo amb taules i cadires per al descans dels visitants, màquines expenedores de tiquets a diferents actes i lavabos públics.

El projecte, que es manté viu, segons asseguren fonts municipals, s'emmarca dins del projecte Porta Tàrraco, el qual pretén fer de la visita al patrimoni tarragoní una experiència immersiva. En aquest context, la guingueta seria un espai de rebuda i un punt d'informació per als turistes.

El pressupost previst per l'Ajuntament per a la renovació de la guingueta és de 230.000 euros (IVA inclòs), el qual podria variar si finalment es troba una alternativa, de la mateixa manera que el termini d'execució de quatre mesos i 15 dies.

Sigui com sigui, la intervenció ha de mantenir el concepte d'arquitectura modular, amb la finalitat de respectar l'entorn pròxim a la muralla i d'integrar-se subtilment en el parc del Camp de Mart. A més a més, l'actuació ha d'establir uns principis d'arquitectura bioclimàtica, sostenibilitat i eficiència, amb baixos consums energètics.

Pel que fa a la cafeteria, en cap cas es podrà dur a terme la cocció d'aliments, ja que no tindrà cap sortida de fums. D'altra banda, els lavabos, tant el de dones com el d'homes, comptaran cadascun amb un per a persones amb discapacitat.

Les obres es van licitar per primera vegada el febrer d'aquest mateix any, però, després de sortir a concurs públic dues vegades més, continuen sense trobar una empresa adjudicatària. La darrera vegada, es va rebre tan sols una oferta, la qual es va decidir desestimar perquè l'interessat no aportava tota la documentació requerida.

tracking