El Nàstic cau amb polèmica i es fica en un problema (2-1)

A l'últim minut, l'àrbitre va anul·lar el gol de l'empat de Manu García per unes mans inexistents

El Nàstic cau amb polèmica i es fica en un problema (2-1)Atlético Baleares

El Nàstic va perdre contra l'AtléticoBalearesen un partit en el qual les decisions arbitrals van acabar per ser decisives. El duel va estar igualat entre els dos equips. Cadascun va dominar en una de les dues parts, però, qualsevol esforç delBaleareso del Nàstic va acabar tapat per l'última decisió del partit en la qual l'àrbitreva anul·lar el gol de l'empat deManuGarcíaper unes mans inexistents i els grana van acabar perdent i amb el porter expulsat.

El primer pas a assegurar era la permanència i el Nàstic va començar amb ganes de dominar l'encontre. És habitual veure que, en els primers deu minuts de partit, els grana donen un plus més i contra elBalearesho van tornar a mostrar. La pilota es jugava sempre a camp contrari i, malgrat que va costar elaborar el primer remat a porta, la realitat era que els grana ofegaven el conjunt rival. Laprimeraocasió tímida va arribar per un centre lateral que es va trobar Marc Fernández, però la va aturarLucasDíaz. Després d'aquesta empenta inicial, el conjunt balear va agafar el control del partit. Víctor Narro i Marc Baró només generaven mal de caps per aTirlea. El lateral grana no podia aturar-los i els locals van començar a fer mal per aquella banda. El Nàstic tampoc es quedava enrere i tenia algunes ocasions de contraatac, però sense gaire perill. A la mitja hora de partit, el balanç començava a afavorir el conjunt local, però els grana van poder colpejar primer des del córner. MarcMontalvola va posar al primer pal i, malgrat el refús local, els grana mantenien la jugada viva. Ho va intentar de nouAarónReysense sort i la pilota li va tornar a caure aMontalvoque, murri, la va cedir a Joan Oriol al vèrtex de l'àrea. El capità grana, que ahir va complir els cent partits amb la samarreta grana, la va centrar al segon pal i Pablo Fernández, superant la seva marca, va rematar a boca de canó i no va fallar. El davanter asturià tornava a la titularitat i va demostrar perquè l'equip el trobava tant a faltar.

ElBalearesva reaccionar gairebé a l'instant. Primer ho va intentarDioniamb un xut potentqueManuGarcíavahaver d'aturar a dos temps i, després, Marc Baró li va guanyar la partida aTirleaper elaborar un centre lateral queDioniva enviar als núvols. Els grana es van posar a fer la feina bruta i, entre bones accions defensives i cops, el partit va anar al descans amb 0-1 al marcador.

A la represa, l'AtléticoBalearesva prémer l'accelerador. La qualitat ofensiva del conjunt local es feia notar, però el Nàstic va alçar el mur grana i aconseguia aturar tot el que l'arribava.

El setge a la porteria deManuGarcíaera constant. En una acció de contraatac, Trilles es trobava fora del terreny de joc per un cop i el Nàstic va haver de defensar-se amb un menys. En una jugada enrevessada, els grana noaconseguienrefusar amb claredat les centrades rivals.ManuGarcíava aturar un xut des de la frontal i va deixar la pilota morta a l'àrea petita. Xisco li va guanyar la partida aMontesArceper posar l'1-1 en el marcador. Amb el gol, elBaleareses va convertir en el dominador absolut del partit. Les accions perilloses arribaven de totes les bandes possibles i Joan Oriol va haver d'actuar en dues ocasions per evitar els gols deDionii DaniNieto, en dues accions en solitari contra el porter. Amb tot, elBalearescontinuava buscant la porteria i, finalment,Dionila va trobar. El pitxitxi delBalearesva rematar amb potència amb el cap una centrada lateral per posar el 2-1. Els grana van quedar abatuts i, durant uns minuts, no aconseguien trenar cap jugada perillosa. L'únic que va fer reaccionar l'equip va ser Marc Álvarez, que, amb la seva entrada, la banda esquerra va tornar a tenir més moviment i, fins i tot, va intentar un xut creuat que va sortir fora per poc.

L'àrbitre va posar sis minuts d'afegit i, minut rere minut, els grana sumaven intensitat. Gairebé a l'últimminutde partit, el Nàstic tenia una acció a pilota aturada des del mig del camp.

EntreAndyEscuderoi Joan Oriol van posar la pilota a l'àrea on era, fins i tot, ManuGarcía. La jugada s'allargava i l'esfèric va caure als peus d'un defensor balear. Aquest, va refusar amb un remat i la pilota li va colpejar a la cara deManuGarcíaper acabar entrant dins. El porter i diversos jugadors grana celebraven l'empat a l'últim minut. Fins i tot, l'àrbitre va assenyalar el gol en primerainstància, però el linier li va fer rectificar per assenyalar mans. En el moment del remat,ManuGarcíaes va protegir la cara amb les mans, però la pilota mai va acabar topant als braços del porter. Amb aquesta acció polèmica, el Nàstic va perdre contra elBalearesen un partit en el qual les decisions arbitrals van ser crucials.