Societat

Argentina va guanyar per penals a França i va fer esclatar l'eufòria entre els tarragonins presents

Argentins amb la samarreta de la selecció i una imitació de la Copa del Món.

Els argentins celebren a la plaça de la Font la victòria de la seva selecció al Mundial de QatarGerard Martí

La plaça de la Font de Tarragona es va convertir en l'epicentre del món argentí durant la tarda d'ahir. Més d'un centenar de persones van vibrar, patir, protestar i van esclatar d'eufòria celebrant la victòria d'Argentina del Mundial de Qatar 2022. Leo Messi va aconseguir aixecar el seu anhelat Mundial per igualar a la llegenda de Maradona i afegir, d'aquesta manera, una estrella més sobre l'escut de la seva selecció.

El partit va estar a l'altura del final d'un Mundial. França i Argentina van xocar com dos trens de mercaderies en un partit on es va poder gaudir d'un futbol molt bonic, ple de gols i d'emoció fins al final, que va arribar a la tan emocionant tanda de penals. Tot això es va viure d'una manera molt diferent de la plaça de la Font. Els argentins, i algun seguidor francès, es van aplegar als bars de la zona per presenciar l'equip i van viure emocions del tot diverses.

L'emoció va esclatar ben d'hora amb els gols de Messi i Di Maria a la primera meitat. Els càntics ressonaven per la plaça tarragonina i augmentaven a mesura que passaven els minuts. De l'emoció i de la festa, va passar a la tragèdia. En qüestió de dos minuts, Mbappé va empatar el partit i l'ambient va canviar en un instant. Els nervis van regnar, mentre que l'eufòria dels francesos es feia forta tot i estar envoltada en un mar de color blanc i celeste. Els argentins es van quedar muts, es menjaven les ungles, però l'impacte va durar ben poc perquè la seva passió va tornar a créixer per donar suport als seus jugadors. El partit va arribar a la pròrroga i Leo Messi va aconseguir posar el 3-2.

Després dels nervis de gairebé dues hores de partit, l'alegria va ser màxima, però deu minuts després el gol de Mbappé va portar el partit als penals. Argentina no va fallar, Leo Messi va aixecar el seu trofeu i tota la plaça de la Font va ser una festa.