El CB Salou cau en el tercer acte (70-66)

Els de Jesús Muñiz es van arribar a posar a tretze punts d'avantatge, però el Cartagena els va remuntar en els últims compassos de partit

El CB Salou recupera el somriure amb una victòria contundent contra el CB Alginet (74-92)Jonay González

El CB Salou de Jesús Muñiz va caure derrotat contra el CB Cartagena per 70-66 en un partit que tenien dominat en els primers dos quarts. Els salouencs es van arribar a posar a més de tretze punts de distància, però van malbaratar el seu avantatge en el marcador en el tercer i últim quart.

Els de Jesús Muñiz van començar el duel per darrere. El Cartagena es posava 4-0 gràcies al seu encert a l'hora de robar pilotes i elaborar ràpides transicions. Tot i això, poc va durar el seu avantatge perquè el CB Salou va començar a carburar des de la línia exterior. Primer Olechnavicius va aconseguir un triple per donar-li la volta al marcador i després Alaminos i Barksdale també van mostrar el seu encert en el tir exterior i van forçar el primer temps mort de l'entrenador local. Els salouencs van trobar l'arma indicada per fer mal a la fèrria defensa del Cartagena i es van aprofitar per acabar el primer quart amb 9-17 a l'electrònic.

Ronnie Gombe va debutar amb partit oficial amb el CB Salou. El de Kenya va mostrar la seva seguretat en el tir i en les seves primeres ocasions va obtenir un 2 més 1 per ampliar la diferència encara més. A poc a poc, el Cartagena anava mostrant les dents. El joc de l'equip local brillava amb la rapidesa de les seves transicions i a l'hora de castigar els errors del CB Salou a les passades. Tot i això, cada vegada que el Cartagena feia esforços per retallar distàncies, el CB Salou contestava instantàniament des de la línia de tres o amb un gran encertat Gonzalo Baltà. Els de Jesús Muñiz es van arribar a posar a tretze punts de distància, però el marcador va marxar 29-39 al descans.

En el tercer quart el partit es va començar a torçar. Olechnavicius va aconseguir un triple al poc de l'inici, però el Cartagena va començar a fer la feina de picar pedra. Els locals es van fer un mur en defensa i el CB Salou allargava les possessions sense aconseguir trobar un forat per on tirar. En canvi, els locals aprofitaven les seves ocasions amb un Powell que estava en estat de gràcia. El nord-americà va ficar al Cartagena de nou en el partit i, fins i tot, van acabar per remuntar el duel posant-se 46-45. El CB Salou patia en atac, però Montero va tancar el tercer quart amb un triple a l'últim segon que els tornava a donar la iniciativa del partit (48-50).

L'inici de l'últim quart va ser demolidor. El Cartagena va aconseguir un parcial de nou punts per a no només remuntar el duel, sinó per trencar el partit. Powell intentava el triple, però va trepitjar la línia exterior i el tir li va valer de dos punts. Aguilar va connectar el següent triple i Mendiola completava la superioritat local amb un gran alley oop.

Els de Jesús Muñiz es perdien en atac, no aconseguien acabar les jugades tret d'alguna aproximació de Gonzalo Baltà. El Cartagena va prendre el control del partit, però a l'últim minut Olechnavicius, de tres, va donar les últimes esperances al Salou. Estaven a dos punts i el Cartagena tenia dos tirs lliures. Els locals eren un equip que patien des d'aquella zona, i van errar els tirs, però el CB Salou no va aprofitar l'error i van perdre el rebot ofensiu per acabar provocant dos tirs lliures més. Aquesta vegada el Cartagena no va perdonar i va posar el marcador en el 70-66 final.

Els de Muñiz van provar màgia en l'última jugada, però no van aconseguir connectar els punts i van acabar perdent un partit que tenien controlat en els primers compassos. La pròxima setmana els salouencs tornaran al Pavelló del Milà per jugar el seu primer partit de la temporada com a locals.