El Reus Deportiu fa història i es classifica per a la gran final (3-4)

Els reusencs van derrotar al totpoderós Barça amb un 'hat-trick' de Julià

Càndid Ballart es va fer gegant sota la porteria.

El Reus Deportiu fa història i es classifica per a la gran final (3-4)Reus Deportiu

El Reus Deportiu fa història i torna a assaltar el Palau Blaugrana amb un hat-trick de Julià. Els de Jordi García eliminen al gran favorit i tornaran a ser a la gran final de l'OK Lliga cinc anys després on es donarà cita amb el Liceo per obtenir el títol del campionat.

Des del primer moment que la pilota va començar a rodar per la pista del Palau Blaugrana, el Reus va entendre que el partit no seria gens fàcil. Jugar contra el Barça mai és senzill, però en aquest cinquè i últim partit de l'eliminatòria els blaugrana van sortir amb el ganivet entre les dents.

El domini del conjunt d'Eduardo Castro va posar a prova la defensa roig-i-negra i Càndid Ballart va haver de treballar de valent per aturar les escomeses dels locals. El porter del Reus es va fer gegant i els de Jordi García aguantaven el partit esperant pacientment el seu moment.

A cada minut que passava, el Barça pujava cada vegada més la pistonada i, en una acció de recuperació del Reus, Martí Pascual va tirar a terra a Sergi Aragonès amb l'stick i l'àrbitre va assenyalar falta directa. Aquest era el moment que tant esperava el Reus i Marc Julià no el va desaprofitar. L'olotí va enganyar al veterà porter del Barça i amb dos tocs subtils va avançar al conjunt de Jordi García en el marcador. En comptes d'abaixar els braços, el Barça va tornar a pujar el ritme a la recerca de l'empat i, cinc minuts després, la seva pressió va tenir èxit. Marc Julià va perdre una pilota i els blaugrana van sortir disparats al contraatac. Pau Bargalló es va emportar la pilota per darrere de la porteria de Càndid Ballart i quan va trobar l'angle de nou va marcar l'empat. A falta de cinc segons del final de la primera meitat el Barça va poder avançar-se en el marcador, però Ballart va tenir sang freda i va aturar una falta directa a Bargalló.

A l'inici del segon temps, Ballart va haver d'actuar aviat amb una triple aturada providencial, però, poc després, no va poder aturar l'1-2 d'Alabart. El Reus no es rendia i en una jugada boja la lluita de Compagno i Salvat va donar fruits i Pascual es va marcar en pròpia meta. El partit es va transformar en un intercanvi de cops i Bargalló va colpejar de nou per avançar al Barça amb un golàs. El duel va incrementar en intensitat i va arribar el moment de Marc Julià. L'olotí va aconseguir dues faltes directes més i no en va desaprofitar cap. A la primera va superar a Egurrola amb tres tocs ràpids i, minuts després, va guanyar la partida a Sergio Fernández, segon porter del Barça que havia sortit expressament per aturar a Julià, però sense èxit.

El Reus es va fer gran, amb els seus aficionats animant a la grada i va saber aguantar el partit.