Punxada amarga al Nou Estadi (1-1)

Els de Raúl Agné es deixen dos punts contra el Costa Brava en un duel que fins i tot podria haver acabat en derrota i surten del 'play-off'

Ribelles, l'autor del gol local

El Nàstic busca el gol que el posi amb avantatge al marcadorNàstic de Tarragona

El Nàstic de Tarragona es deixa dos punts al Nou Estadi després de punxar contra el Costa Brava. Els deRaúlAgnévan mostrar un nivell ofensiuuna micaespès contra un rival que s'hauria d'haver guanyat, perquè és un dels rivals més dèbils de la categoria i pel sentit de rivalitat que encara manté l'antic Llagostera. Els grana van dominar la pilota, però les ocasions més clares de gol van acabar sent per part del Costa Brava.

RaúlAgnévatrobar la seva 'fórmulaNàstic' i contra el Costa Brava va tornar a repetir l'onze que li va donar els tres punts contra el Cornellà i el Barça B. Tres partits consecutius apostant pels mateixos jugadors, amb Pol Domingo a banda dreta, Trilles iQuintanillaa l'eix de la defensa i Joan Oriol al lateral esquerre. El pitxitxi de l'equip,JaviBonilla, va tornar a l'extrem esquerre i la parella Ribelles i Pedro delCampovan formular el joc dels grana. Per l'extrem dret va estar RobertSimóni la parella de davanters es va mantenir amb Dani Romera i Pablo Fernández.

El Nàstic de Tarragona va començar la primera meitat com és habitual en els últims partits. Passaven dos minuts de joc i ja feien el primer avís a la porteria del Costa Brava a través de Dani Romera. La banda dreta semblava el punt ideal per l'atac grana i RobertSimónva posar una centrada que va rematar Romera, però la pilota va marxar per sobre de la porteria rival. El partit començava a posar-se amb un caire semblant als anteriors, amb un Nàstic valent a la part ofensiva i reforçat en defensa,peròaquesta certesa va durar poc més. El Costa Brava primer va avisar amb una rematada des de la frontal de l'àrea de Puig, que va obligar aManuGarcíaa estirar-se i, minuts després, va ser Marc Trilles qui va tornar a ser el salvador per evitar que la pilota acabes dins la xarxa. Eren minuts complicats pels deRaúlAgnéi encara s'anaven a complicar més. L'àrbitre va xiular una falta perillosa a favor del Costa Brava i el Nàstic es trobava en inferioritat numèrica. Poc abans, Pablo Fernández va haver d'abandonar el camp per canviar-se la samarreta, després que un rival li trenqués la seva, i l'àrbitre no el va deixar tornar fins ques'acabésla jugada.

El Nàstic ho va pagar car perquè, sense Pablo,Nuhavatrobarun forat per rematar i posar el 0-1. Era la primera vegada en sis partits que els grana es veien per sota en el marcador i aquest gol va deixar a l'equip totalment estabornit. El Costa Brava va donar el primer cop i el Nàstictrontollava. Tres minuts després, en una falta idèntica a la del primer gol,Nuhava tornar a tenir un remat, però, per sort, la pilota no va acabar dins.

El Nàstic va recuperar la pilota, el Costa Brava tenia clar que el seu paper era el de defensar i aprofitar els contraatacs i els grana, tot i tenir l'esfèric, es veien incapaços de generar ocasions de gol. Els rivals, en canvi, cada vegada que la pilota arribava als peus deNuhael Nou Estadi tremolava. Els minuts passaven i els deRaúlAgnéno aconseguien tornar a mostrar el nivell que van mostrar contra el Barça B. El Nàstic era l'ombra de si mateix, però un minut abans del final de la primera meitat, de nou una jugada a pilota aturada, va girar la sort dels grana.Bonillava posar una centrada des del centre del camp cap a l'àrea. Ribelles estava sol dins de l'àrea, prop de la zona del primer pal, i, després de veure que el porter rival feia una mala sortida, va aprofitar per fer un remat al primer toc per sobrede la metai posar l'empat al marcador. L'àrbitre no va afegir res més i va xiular la mitja part. El Nàstic vaaconseguirempatar el partit en una jugada d'estratègia el que no van fer a través del joc.

Amb el gol als minuts finals de laprimerameitat, s'esperava un Nàstic recuperat d'ànims a l'inici de la segona meitat, però no va ser així. El partit va continuar amb el mateix guió i, a dos minuts de la represa, el Costa Brava va tenir fins adosaccions per marcar l'1-2. Primer Puig amb un remat al segon pal des de dins de l'àrea que acaba sortint fora i després una rematada de cap d'Ilyasque acaba a les mans deManuGarcía. El porter grana feia molts partits que no tenia tanta feina sota els pals.

Doble canvi

El partit necessitava cames fresques que donessin ales al Nàstic en atac, així queAgné, des de lagrada, ja quesumava el segon partit de sanció per la seva expulsió contra el Cornellà, va ordenar que Edgar iAlbarránentressin al terreny de joc. La banda dreta va connectar a la següent jugada amb la connexió entre el lateral iSimón. Els dos van combinar per la banda i la jugada va acabar amb una centrada perillosa que va acabar en córner. El Nàstic començava a reaccionar, Edgar Hernández donava latranquil·litatper ordenar les pilotes llargues queliarribaven, però no era suficient. Tot i que els grana s'apropaven a l'àrea, no trobaven la manera de generar perill.

Les jugades problemàtiques del partit sempre venien per accions del Costa Brava. Els gironins van aprofitar una jugada a pilota aturada per donar un altre ensurt al segon pal. El remat va anar desviat, però la sensació d'estar més a propde l'1-2 que del 2-1 era evident.

Agnéva fer entrar aCarbiaperRomera i així tornar a la davantera clàssica que es va poder veure en partits de la primera volta, L'acció més clara de la segona meitat pel Nàstic va venir per part d'aquests dos jugadors. La pilota va arribar a l'àrea després d'una centrada iFranCarbiava cedir el remat amb el cap a Edgar Hernández, el davanter no va dubtar i va xutar al primer toc cap a porteria, però un defensa rival va bloquejar la trajectòria del xut i va evitar el que seria la remuntada grana. Un minut després, el Costa Brava va esborrar el somriure del Nàstic amb una nova acció perillosa. Els gironins van provar una centrada per banda esquerra iNuha, per sort, no va poder arribar a rematar el que hagués sigut el gol de la victòria rival.

El Nàstic es trobava espès, gens còmode a l'hora de generar jugades de perill, i amb el pas dels minuts, méssemblavaque el marcador no es mouria, tot i que els grana van tenir una última ocasió que va marxar per sobre de la porteria rival.

El Nàstic punxa d'aquesta manera en un partit sorprenent on fins i tot van tenir opcions de perdre el partit. Els grana surten de la zona de 'play-off' després de deixar-se els punts contra un equip en zona de descens i ja pensa en la seva visita contra elVIllarrealB per tornar a la zona noble.