World Padel Tour

La parella número 1 del món va dominar gran part del partit i va tornar a deixar a la reusenca com a subcampiona

Ari Sánchez i Paula Josemaría van tornar a caure contra Gemma Triay i Alejandra Salazar.

Ari Sánchez no ho aconsegueix i perd la final del Reus Open contra la parella Triay-Salazar (6-3/6-7(6)/6-1)Gerard Martí

Ari Sánchez i la seva parella Paula Josemaría no va aconseguir la gesta i perden a la gran final femenina del Reus Open contra Alejandra Salazar i Gemma Triay, les número 1 del món.

El Reus Costa Daurada Open arribaba a la seva fi aquest diumenge després d'una setmana del regnat del padel al Pavelló Olímpic de la capital del Baix Camp amb la final esperada. La reusenca va obrir-se pas pel torneig sense tenir gaires problemes per arribar a una final contra les seves bèsties negres. El Triay-Salazar contra Sánchez-Josemaría són dels partits més disputats i d'alt nivell del padel femení, i aquest diumenge es va demostrar per què. Triay-Salazar solen dominar sobre la parella de la reusenca, i aquest diumenge no va ser diferent. Després de guanyar la final de Miami, les número 1 van revalidar la seva posició i van trencar els somnis d'Ari Sánchez emportant-se el Reus Open.

La final va ser un partit molt disputat entre les dues parelles. Durant el primer set, Triay-Salazar dominaven els punts, però Sánchez-Josemaría van lluitar cada joc, forçant més d'un punt daurat. Tot i la lluita, la parella número 1 del món va emportar-se el primer set amb claredat sense perdre la iniciativa en cap moment.

A l'inici del segon set el guió del partit es mantenia. Triay-Salazar dominaven i van posar el 4-1 en els jocs. El partit semblava sentenciat, però Ari Sánchez, amb tot el suport de les graderies plenes del Pavelló Olímpic de Reus, no va voler rendir-se i va donar un cop sobre el ritme del partit. Del 4-1, Ari Sánchez i Paula Josemaría van aconseguir donar-li la volta i posar el 4-5. De sobte, el bon joc de la parella liderada per la reusenca va començar a aparèixer, les pilotes col·locades de Sánchez eren insalvables per les rivals i les rematades amb potència de Josemaría deixaven sense cap opció a remuntar cap punt. Tot això sumat amb la sort de guanyar un parell de punts gràcies a la xarxa van permetre la remuntada de la parella número 2 del món. Malgrat que els ànims van canviar, emportar-se el segon set per empatar el partit no seria gens fàcil. Triay-Salazar no van tirar de coratge i van aconseguir que el segon set arribés al 'tie-break'. En aquest període, la parella que obtingués set punts, amb superioritat de dos, abans que la rival, es proclamaria vencedora del segon set i, en el cas de Triay-Salazar d'aquest 'tie-break' depenia la seva victòria.

El desempat va començar favorable la parella d'Ari Sánchez, però, de nou, el partit exigia el màxim de les dues parelles de padelistes i amb l'empat 6-6 en el 'tie-break', un punt d'infart va permetre que Ari Sánchez guanyés el segon set, empatés el partit i mantingués les esperances de guanyar el primer torneig de l'any a casa seva.

Tot i l'empenta dels aficionats del Pavelló Olímpic, Triay-Salazar van trencar les aspiracions d'Ari Sánchez i, quan el tercer set va arribar al 2-1 en jocs, la parella número 1 del món va posar la directa i va passar per sobre de les seves rivals, bloquejant cada rematada i salvant punts impossibles. Era la sort, o la qualitat, de les guanyadores, que no van donar cap opció i van certificar el 6-1 final que significava set i victòria del Reus Open.

Malgrat que va lluitar fins al final, Ari Sánchez es va haver de conformar amb el subcampionat a casa seva i, de nou, perdre una final contra la parella Triay-Salazar.