Disparats al 'play-off' (1-0)

El Nàstic de Tarragona suma la tercera victòria consecutiva contra un Algeciras amb un gol de Dani Romera a la primera meitat

Dani Romera celebra el seu primer gol amb la samarreta grana.

Romera perdona el 2-0Nàstic de Tarragona

El Nàstic de Tarragona torna a guanyar i certifica el seu bon estat de forma amb la tercera victòria consecutiva. Els d'Agnévan batre a l'Algeciras, un rival directe, en un partit marcat per l'encert del Nàstic de cara a porta i la seva solidesa defensiva que els posen atansols un punt del play-off.

Després del bon resultat davant el MadridCastilla,RaúlAgnéno va haver d'arriscar per fer l'onze contra l'Algeciras. El tècnic va mantenir gairebé totes les peces i només va canviar jugadors segons la disponibilitat. Nil Jiménez, que tornava d'una lesió, va substituir a Joan Oriol a la banda esquerra. Pablo Fernández iElíasPérez tornaven a estar disponibles després de superar el seu partit de sanció iAgnéva decidir que Ribelles iFranCarbiaes quedessin a la banqueta en el seu lloc. Amb la falta de Joan Oriol, el braçalet de capità se'l va posarJaviBonilla, l'estrella grana de les últimes dues victòries que tornava a la titularitat al mig del camp una vegada més.

El Nàstic va començar la primera meitat amb la victòria al cap i els jugadors van sortir a pressionar a la defensa rival per intentar donar un cop als primers minuts. L'ofensiva grana va servir per generar més ocasions aquests primers minuts que durant tot el partit contra elCastilla. Fins i tot, el Nàstic es podria haver avançat al marcador. Després d'un contraatac, RobertSimónes va plantar sol davant del porter i en comptes de superar el metava xutar suau per sobre de l'arquer i la pilota va sortir fregant el pal. L'Algecirasva aguantar la pressió grana ials quinze minutsde joc els andalusos ja controlaven el partit. La possessió era seva i, a poc a poc, s'apropaven a l'àrea grana, tot i que unsestelarsPedro delCampoiElíastallaven totes les pilotes que passavena propseu. Els rivals s'apropaven a l'àrea i al minut disset va tenir lloc la jugada de la discòrdia. Romero eradins del'àrea tot sol contraManuGarcía, el porter grana arriba tard i fa la traveta al davanter, cometent un penal claríssim que, per sort, l'àrbitre no va veure. A partir d'aquest moment el partit es va anar escalfant, les grogues volaven iMariano, jugador de l'Algeciras, va veure una groga per una lletja entrada contra Pedro delCampo.

El Nàstic tornava a entrar en el partit a través de jugades verticals al contraatac i el setge a la porteria rival tornava a començar. Els grana estaven amb una mateixa sintonia, les passades fluïen d'un jugador a un altre i així va arribar la jugada del gol. En una acció de servei de banda per la dreta, RobertSimónjuga al primer toc amb un Pol Domingo que pujava a l'atac. El lateral grana es va quedar sol per banda dreta i va fer un centre mil·limètric a l'àrea que Romera va rematar dins. Per fi s'estrenava el fitxatge d'hivern, que celebrava amb ràbia un gol que tant ell com el Nàstic necessitaven.

Els grana encara tenien coses a dir i l'ofensiva grana no es va aturar. En una d'aquestes,Marianova agafar de la samarreta aSimóni va veure la segona groga. L'Algecirasveia comesquedavaamb un home menys després d'aquesta falta absurda que oferia una nova jugada perillosa. El Nàstic la va aprofitar.Bonillava posar la centrada per la rematada d'Elíasque va anar dins de la porteria. Era ungol fantasma, havia traspassat la línia, però la jugada continuava amb tothom ficant la cama. La pilota va acabar tocant la xarxa, però l'àrbitre va decidir xiular falta en atac, inexplicablement. Les ofensives del Nàstic continuaven, però el marcador va marxar al descans amb 1-0.

La segona meitat va començar com va acabar la primera, amb el Nàstic a l'atac. Els grana van tenir opcions per posar el 2-0 ben aviat. En una jugada per banda dretaSimónes va quedar sol i va donar una centradaperquèRomera rematés a plaer, però aquesta vegada el davanter va rematar molt desviat.

L'Algecirastambé va dir la seva, controlava la possessió tot i ser un menys i arriscaven a cada jugada. La pressió rival era elevada i en una jugada l'àrbitre va decidir expulsar també aIvánAnia, l'entrenador rival. Els andalusos controlaven la pilota i el Nàstic decidia el seu joc al contraatac. Nil Jiménez per l'esquerra va superar als seus defensors, una jugada que es va repetir més d'una vegada durant el partit, i va aconseguir un centre a l'àrea que va treure la defensa.

Doble canvi grana

Agnéva decidir moure banqueta per frenar la possessió rival donant entrada a Ribelles i aBuylaper trencar el mig del camp, però el guió va canviar ben poc. L'Algecirascontrolava la pilota, però noaconseguiagenerar ocasions i, el Nàstic, sortia al contraatac. Els grana pressionaven i Romera varobar la pilota a un defensa i centrapelremat d'unBonilla, atent, que dispara a porta, però un defensa la va bloquejar a córner. En aquest servei el Nàstic va tenir una altra, ambun Romeraque es quedava sol amb la pilota a l'àrea petita, però sensesavercom ficar-la dins.

Els minuts passaven, i el Nàstic sabia que al final, hauria de patir per guanyar el partit. L'Algecirass'apropava a l'àreapoc a poci, fins i tot, van tenir una oportunitat al servei de córner, amb un remat deFiguerasal segon pal que va atraparManuGarcía. Els andalusos continuaven el setge, però la defensa grana, imperial, no va donar opció. L'important eraaconseguirel golavaragecontra un rival directe i, per això, s'havia de marcar un gol. El Nàstic ho sabia, iBecerrava tenir l'ocasió per posar el 2-0 que donés la tranquil·litat, però el xut a la mitja volta va tocar al pal i la pilota va passar per sobre de la línia de gol sense traspassar-la.

El Nàstic no va concedir i va aguantar els quatre minuts d'afegit. Finalment, quan l'àrbitre va xiular el final, tot el Nou Estadi va esclatar de l'alegria perquè els grana havien certificat una ratxa inaudita aquesta temporada. Els d'Agnéhan sumat tres victòries consecutives que treuen, en qüestió de setmanes, al Nàstic del pou del descens fins a situar-lo a un puntdel play-off.