Victòria balsàmica (0-3)

Els granes trenquen la maledicció, guanyen el primer partit fora de casa i Raúl Agné respira a la banqueta del Nàstic de Tarragona

Del Campo lluita per recuperar una pilota

Final del primer temps a Sevilla (0-0)@RBetisCantera

El Nàstic de Tarragona agafa aire. Els granes aconsegueixen la primera victòria fora de casa al camp del Betis Deportivo, el cuer de la categoria. Un gran partit dels grana que manté a Raúl Agné a la banqueta. En un partit, el Nàstic ha marcat més gols com a visitant que durant tots els partits de la primera volta.

Raúl Agné va canviar el seu plantejament a l'onze incial respecte al partit contra l'Andorra. Pol Domingo va recuperar la titularitat per substituir al lesionat Carlos Albarrán i Joan Oriol va recuperar la seva posició al lateral esquerre. Nil Jiménez va ser l'home avançat a banda esquerra i Marc Trilles va tornar a l'eix de la defensa en comptes del sancionat Aythami. Al mig del camp va ser dominat per la parella Elías Pérez i Pedro del Campo mentre que a la punta d'atac va tornar la parella clàssica de Pablo Fernández i Fran Carbià deixant a un Dani Romera amb molèsties a la banqueta. Uns canvis a l'onze que van encertar de ple, amb un Pol Domingo pletòric i Joan Oriol imperial a la seva banda, l'esquerra.

La primera meitat va començar amb poca fluïdesa entre els dos equips. Es notava sobre la gespa que tots dos es troben en una situació límit i, durant els primers minuts, tots dos s'intercanviaven la possessió pilotada amunt. Amb el pas dels minuts, el Nàstic començava a carburar i a generar més perill gràcies a un Robert Simón incisiu. Si els granes generaven perill, aquest venia gràcies a Simón. De fet, ha estat l'extrem grana qui ha tingut la primera ocasió clara del partit després d'engaltar una pilota que havia quedat morta a la frontal de l'àrea amb un xut potentíssim que va topar amb el travesser. El bot de la pilota no va ser favorable i el remat de Carbià al refús va ser anul·lat per fora de joc. Encara que semblava que el Nàstic agafava el control del partit, pocs minuts després el Betis també va tenir la seva amb un remat de Luís Martínez a la sortida d'un córner que va topar amb el pal esquerre de la porteria de Manu Garcia. Tot i això, el Nàstic tenia el control ofensiu del partit gràcies també a les centrades de Joan Oriol. EL cambrilenc li va posar una al primer pal a Pablo Fernández, que va rematar de cap completament sol, però el porter del Betis va fer una providencial parada per evitar el gol.

El matx no destacava per la fluïdesa, el ritme s'aturava sovint amb faltes per part dels dos equips i amb el pas dels minuts el partit es va començar a escalfar i l'àrbitre va haver de mostrar tres grogues en cinc minuts. En una d'aquestes topades, un jugador del Nàstic es va tornar a lesionar a la primera meitat, en aquest cas va ser Nil Jiménez que va haver de ser substituït per Bonilla. Abans que l'àrbitre xiules el descans el Nàstic va tenir fins a dues ocasions més. Primer Carbià amb un xut tou des de fora de l'àrea, fàcil per a Rebollo, i després a través d'una centrada-xut de Robert Simón, que va obligar a l'arquer andalús a fer una estirada per evitar el 0-1. Tornava a ser el dia de la marmota, el Nàstic va tenir fins a tres ocasions clares, però la pilota no volia entrar i el partit va marxar 0-0 al descans.

La segona part començava amb un Nàstic decidit. Al cap de dos minuts de la represa, Pablo Fernández prova sort amb un xut llunyà que surt per la dreta de la porteria andalusa. Els granes volien marcar com sigui, el partit estava agafant un color semblant al del Linense, amb ocasions de gol, però sense completar la feina. El Nàstic començava a carburar amb els moviments de Pedro del Campo al mig del camp, les centrades de Javi Bonilla i un Robert Simón incisiu, que, a poc a poc, apropaven al Nàstic a l'àrea del Betis.

Aquests dos últims van acabar de convertir-se en els herois del partit del Nàstic. La sequera es va trencar finalment al minut seixanta-quatre de partit amb una jugada laboriosa de Robert Simón per banda dreta, que arriba a la pilota i aconsegueix fer una centrada al límit cap al centre de l'àrea. Allà esperava Bonilla, una mica allunyat de l'àrea petita, però va ser prou per rematar amb força cap a porteria. Rebollo posa la mà i atura el xut, però la potència de la pilota fa que acabi al fons de la xarxa. El Nàstic fa el 0-1 i tots els jugadors es treuen un pes de sobre. Per primera vegada aquesta temporada el Nàstic es posava per davant del marcador a domicili.

Quintanilla fa el segon

Aquest gol va destapar l'ampolla i els grana van pujar el ritme. La cosa no acabava aquí, dos minuts després Quintanilla feia el 0-2. Joan Oriol posava una falta lateral a l'àrea on Marc Trilles, titular avui, la pentinava cap als peus de Quintanilla. El basc no va dubtar i va rematar a plaer, enviant la pilota a gol. Una diana que va donar aire a tota la plantilla, cos tècnic i afició.

Amb 0-2 al marcador el Nàstic va centrar-se a defensar el marcador i Raúl Agné va moure banqueta donant entrada a Ribelles per anestesiar el mig del camp. El Betis intentava reaccionar amb un triple canvi i van intentar entra al partit, però sense èxit. Els locals no generaven perill, van mostrar perquè són els cuers de la categoria. Com a màxim un xut exterior de Baena que va acabar a les mans de Manu García. Agné va fer un últim canvi donant entrada a Karim, un jugador ràpid al camp per aprofitar possibles contraatacs. Els minuts passaven i els jugadors del Nàstic acabaven sobre la gespa, cansats, i esgarrapant uns minuts de joc. Encara no estava tot dit, s'havia de posar la cirereta al pastís i el Betis va fer una falta a la frontal de l'àrea, perfecta per un xut directe de Bonilla. El sorià la va posar directament al travesser i Robert Simón, després que tota la defensa andalusa s'adormís, va agafar el refús i va marcar el 0-3 amb el que l'àrbitre va xiular el final del partit.

El Nàstic aconsegueix una victòria balsàmica que dona aire a un equip que cada vegada estava més a prop del descens. Feia més de nou mesos que els grana no guanyaven fora de casa i ho han fet amb un partit on han marcat més gols que els jugats com a visitants durant la primera volta.