El Nou Estadi, a ritme de golejada (3-0)

El Nàstic aixafa al Llagostera en un gran partit i amb dianes de Gerard Oliva, Pol Ballesteros i Francesc Fullana

Pol Ballesteros va tornar a marcar i ho va fer per anotar el gol de la tranquil·litat, el segon del Nàstic en una nova jornada per a recordar.

El Nou Estadi, a ritme de golejada (3-0)Gerard Martí

El Nàstic va a golejada per partit a casa. Els tarragonins van superar un nou obstacle vencent 3-0 al Llagostera en un partit en el qual Oliva, Ballesteros i Fullana van ser els autors dels gols i en el qual els visitants van jugar mitja part amb un home menys per una brutal agressió.

No va faltar a la seva cita amb els canvis a l’onze Toni Seligrat. En aquesta ocasió, les quatre línies van protagonitzar modificacions respecte a l’onze mostrat al Camp d’Esports de Lleida feia tan sols set dies. La primera, a la porteria. Després de les errades de Wilfred sota pals, el tècnic grana va apostar per un relleu. Gonzi va tornar a posar-se els guants després de moltes jornades esperant la seva oportunitat.

Al darrere, dues novetats. Una, en el lateral dret, obligada. La baixa de Carlos Albarrán per sanció en ser expulsat a Lleida va obrir la porta de la titularitat a un Pol Domingo que estava empenyent-la des de feia molt de temps. El jove de la Pobla de Montornès compleix amb nota sempre que se’l necessita i va arribar el seu moment. Cap canvi en el carril esquerre, amb l’indestructible Joan Oriol, però on sí que hi va haver una variació va ser a l’eix. Amb l’incombustible Quintanilla va jugar Marc Trilles, recuperat de les seves molèsties. Semblava que no arribaria a temps, però el central va poder tornar.

A la medul·lar, Fullana a la banqueta. El substituïa Bonilla i, els dos acompanyants, els mateixos de la setmana passada: Fran Miranda i Fausto Tienza.

A dalt, Seligrat va repetir la fórmula amb la qual va començar la temporada. Brugui a la dreta, Pedro Martín a l’esquerra i Gerard Oliva pel centre. Fran Carbia queia de l’onze tot i el seu gran partit a Lleida. Aquesta banda esquerra sempre resulta una incògnita i, davant del Llagostera, no va ser menys.

Domini grana

Està convertint-se ja en tradició que el Nàstic sigui l’absolut dominador dels enfrontaments. L’equip tarragoní va ser qui va portar el pes de l’enfrontament, no tan sols amb pilota, sinó també sense ella. El quadre de Toni Seligrat va mantenir a ratlla al rival i també va ser el protagonista de les accions més clares, sense trobar el gol en el primer acte.

Va trigar divuit minuts el conjunt local a provar els punys de Marcos. Pedro Martín, partint de la banda esquerra i entrant cap a dins, va disparar ras, desviant l’esfèrica el meta a córner. Poc a poc, com una lenta piconadora, el Nàstic va avançar metres i, en tres minuts, podria haver canviat el signe del partit. Primer, en el 24’ i amb una rematada de Marc Trilles de cap a centrada de Bonilla, que va marxar desviada. Després, en el 27’, en un xut de Brugui va acabar a mans del mateix Marcos. Entremig, però, Guiu va aprofitar una mala sortida de Gonzi per a rematar, alta, una ocasió molt clara de gol.

A partir d’aquest moment, atac i gol grana. Brugui va començar a fer de les seves per la banda dreta i va buscar en Gerard Oliva com a soci per a finalitzar les accions que ell mateix iniciava. En una d’elles, però, l’esquerrà va trobar un defensor rival, que el va impedir rematar amb claredat. El descans va arribar quan millor estaven els tarragonins.

Bogeria inicial

Va passar de tot en l’inici de la segona meitat. El primer va ser l’expulsió, justa, de Julen Monreal. El visitant va agredir Javi Bonilla quan aquest li havia recriminat que reclamés un penal inexistent de Fran Miranda. Es va aixecar el jugador del Llagostera i el va colpejar. No hi havia dubte. Li cauran uns quants partits al jugador per una acció en la qual, sense estar l’esfèrica en aquella zona, va agredir un rival.

Amb un home més, el Nàstic va continuar a la seva i tan sols van haver de passar dos minuts perquè Oliva tragués a relluir la metralladora i inaugurés el marcador. Bona centrada des de l’esquerra de Javi Bonilla i el punta tarragoní, sense pensar-s’ho, va rematar. Cap a dins. Així les coses, Seligrat va apostar per treure del camp un Miranda que tenia targeta i va donar entrada a Fullana. Qualitat i control per a afrontar la part més decisiva de l’enfrontament.

El control grana es va incrementar a mesura que van passar els minuts i una rematada de cap de Gerard Oliva o un tret fort de Brugui van poder servir per ampliar distàncies, però no va succeir. Seligrat, conscient de la importància dels punts, va continuar refrescant jugadors. El golejador Gerard Oliva i Marc Trilles van abandonar el terreny de joc, deixant el seu lloc a Fran Carbia i a Guiu, respectivament. Amb l’entrada del futbolista del filial, aquest va passar al lateral dret i Pol Domingo a l’eix.

Amb tot gairebé fet, encara faltava arrodonir la golejada. Primer, amb la diana de Ballesteros, que acabava d’entrar al camp. Xut fort i centrat de l’extrem, imparable en el 90’. Era, però, la penúltima d’un Nàstic que no ho havia dit tot encara. I és que Fullana, en l’últim dels cinc minuts d’afegit, va arrodonir la cosa amb un tret sec, des de la dreta, que no va poder aturar el meta. Nova alegria a Tarragona.

Fitxa tènica

Nàstic. Gonzi, Pol Domingo, Marc Trilles (Guiu, 75’), Quintanilla, Joan Oriol, Fran Miranda (Francesc Fullana, 54’), Fausto Tienza, José Bonilla, Brugui (Joel Marín, 82’), Gerard Oliva (Fran Carbia, 75’) i Pedro Martín (Pol Ballesteros, 82’).

Llagostera. Marcos, Genar, Diego González, Julen Monreal, Aimar (Dieste, 70’), Gil Muntadas (Dubasin, 84’), Manchón, Andreu Guiu (Pere Martínez, 70’), Pau Salvans (Lucas Viale, 51’), Sergio Cortés i Sascha (Youssef, 84’).

Gols. 1-0, Gerard Oliva (50’); 2-0, Pol Ballesteros (90’); 3-0, Francesc Fullana (95’).

Àrbitre. Joan Agustí Soler (murcià). Va mostrar la targeta groga als locals Marc Trilles, Fran Miranda, Javi Bonilla i Quintanilla; i als visitants Dieste, Lucas Viale i Dubasin. Va expulsar amb targeta vermella directa al visitant Julen Monreal (48’).

Incidències. Partit a porta tancada al Nou Estadi.