Millor pinta, impossible (1-0)

Triomf grana després d’un excel·lent duel i gràcies a una diana de Pedro a la sortida d’un córner en el descompte del primer acte

Pedro Martín, durant una acció d'un partit en el qual l'andalús va actuar d'extrem esquerre, com en les seves millors cites quan jugava a Segona A.

Millor pinta, impossible (1-0)Gerard Martí

Primer triomf del Nàstic en la pretemporada 2020-21 en un excel·lent partit disputat contra un Zaragoza que, tot i ser de superior categoria, va quedar completament empetitit durant tot el duel, dominat d’inici a fi pels de Toni Seligrat i guanyat gràcies a una diana de Pedro Martín a les acaballes del primer acte. El pròxim, dissabte al camp del Mestalla.

Clara declaració d’intencions la que va mostrar Toni Seligrat en el tercer amistós de la pretemporada. L’equip que va dibuixar serà molt semblant al que començarà la Lliga, amb algunes excepcions en forma dels fitxatges que encara han d’arribar. Va tornar a utilitzar el 4-3-3 el tècnic valencià, amb la defensa que es preveu titular en el començament de campionat. Albarrán i Joan Oriol estan consolidats en els laterals, igual que Trilles i Rueda a l’eix. La medul·lar la van formar un Ribelles que està agradant en aquest inici de curs, acompanyat de l’incombustible Tienza i d’un Bonilla que s’està fent un lloc en una demarcació diferent a la seva. A dalt, Pedro Martín tornava a jugar a una banda, Brugui a l’altra, a la dreta, i, pel centre, l’indiscutible Gerard Oliva.

Sembla que el Nàstic s’ha ficat al cap que vol agradar aquesta pretemporada. No de cara a la galeria, sinó per a estar el més a punt possible de cara a un inici lliguer que cada dia és més proper. Sobre el verd del Nou Estadi no es va notar gaire quin dels dos era l’equip de superior categoria. El centre del camp del Nàstic semblava superior al del rival, amb tres futbolistes molt intensos en una demarcació on encara s’hi esperen reforços. Els dos centrals del Nàstic, forts, contundents, com han de ser a Segona B. A dalt, Brugui agafava cada estona la vareta màgica per a dibuixar passades que sempre originaven perill al rival i, a dalt, Oliva lluitant-ho tot i Pedro realitzant una feina de desgast que agraïen molt els companys.

Pel que fa a ocasions, van ser gairebé totes visitants, però cap d’elles excessivament perillosa. En els minuts 11 i 17, jugades pràcticament idèntiques. Entrada per banda esquerra de Chavarría, centrada i Jesús Rueda, ben col·locat, desviava el perill. Ell i Trilles van demostrar una fortalesa d’aquelles que generen seguretat a la resta de companys. En el 42’, Papunashvili va disparar, sense problemes per a Wilfred. I quan tot semblava que els equips marxarien al descans amb l’empat, Pedro Martín es va elevar per a rematar un córner botat des de la dreta del meta visitant. Un 1-0 que donava alegria i, sobretot, significava per a reflectir en el marcador el que s’estava veient sobre el verd.

Homes de refresc

Toni Seligrat va canviar mig equip al descans. Refresc per als que van marxar i més minuts per a futbolistes que han de ser importants aquesta temporada. Ballesteros va ser un dels homes més incisius en aquest segon acte. Per banda dreta, va tornar boja a una defensa saragossista que va semblar abaixar els braços en molts moments, sense poder contrarestar els atacs dels joves jugadors atacants del Nàstic. El mateix Ballesteros va estar a punt de marcar el golàs del partit, però el seu tret, de cullera, va marxar lleugerament desviat als 58 minuts de joc.

Amb el pas del temps, van anar entrant futbolistes d’un equip i de l’altre, ja que, com en tot bon amistós, ningú s’ha de quedar sense minuts. Com és normal, les aturades van anar rebaixant el ritme d’un partit que sempre va dominar el conjunt de Toni Seligrat. Pol Ballesteros no va poder culminar una tarda màgica amb el seu gol, ja que en el 76’ va fallar, perquè el va aturar Ratón, un penal comès sobre Fran Carbia.

FITXA TÈCNICA

Gimnàstic. Wilfred, Albarrán, Trilles, Rueda, Joan Oriol, Fausto Tienza, Ribelles, Bonilla, Brugui, Gerard Oliva y Pedro Martín. També van actuar Gonzi, Pol Ballesteros, Joel Marín, Guiu, Fran Miranda, Fran Carbia, Prudhomme, Grifell, Óscar Sanz, Pol Prats i Caballero.

Zaragoza. Ratón, Borge, Pichu Atienza, Clemente, Chavarría, Papunashvili, Zapater, Javi Ros, Nick, Baselga i Narváez. També van actuar Vuckic, Francés, Eguaras, Clemente, Nieto, Puche, Guitián, Francho i Adrián.

Gols. 1-0, Pedro Martín (45’).

Àrbitre. Pol Gòdia Soler (català). Va mostrar la targeta groga als visitants Javi Ros i Clemente.