La vallenca va completar els 10 quilòmetres en 32 minuts i 59 segons

La vallenca creuant la línia de meta en la darrera prova de l'any a la capital catalana.

Marta Galimany i Bossy revaliden la victòria en la Cursa dels Nassos de BarcelonaBarça

El barceloní Artur Bossy (FC Barcelona), amb un temps de 28:52, i la vallencaMarta Galimany (FC Barcelona), amb 32:59, van revalidar el títol en la Cursa dels Nassos de Barcelona, que aquest dimarts celebrava la seva 21aedició.

Uns 10.000 corredors, dels quals 3.100 dones,de 50 nacionalitats van prendre la sortida, amb una temperatura de 13 graus, i van recórrer l'habitual circuit urbà de 10 quilòmetres, des de la zona del Fòrum fins al Parc de la Ciutadella i passant pel tram sud de l'Avinguda Diagonal.

Des de la mateixa sortida, un grup d'uns dotze corredors es van col·locar al capdavant, amb l'hispà-marroquí Ibrahin Chakir, el blaugrana Artur Bossy, que venia de guanyar la Cursa dels Bombers, l'anglès Jonathan Stuart Davies i el corredor de l'AA Catalunya Mourad Mounim tirant del grup.

Seguits de prop estaven Aziz Boubekal, Mourad El Bannouri (La Sansi) i el francès Krilan Le Bilhan i la lluita es mantindria fins a gairebé el final del recorregut.

Bossy no va voler sorpreses i, davant l'atac, de l'anglès Davies i del francès Le Bilhan canviava de ritme per a entrar vencedor, amb un temps de 28:52, en la línia de meta. És la seva segona victòria consecutiva en la prova. Davies, medalla de plata dels 5.000 metres en la Universíada 2016, arribava cinc segons després (28:57) i a Le Bilhan, era tercer (28:59). Posteriorment, els dos britànics i el francès serien desqualificats, ja que el reglament no permet competir a atletes estrangers federats si l'organització de la carrera no té autorització de la Reial Federació Espanyola d'Atletisme. Així la segona plaça va acabar sent per a l'hispà marroquí Ibrahim Chakir, amb 29:07. L'olímpic Carles Castillejo, set vegades guanyador de la carrera i que sortia d'una lesió, va finalitzar en el lloc 24è, amb un discret registre de 30:47.

Encara que, inicialment, la victòria en categoria femenina va ser per a la jove francesa de 20 anys, Melody Julien, que es va imposar amb un crono de 32:48, la seva posterior desqualificació per un qüestió de reglament, donava la victòria oficial a Marta Galimany, que va ser segona (32:59).

També va ser desqualificada la francesa Sophie Duarte, tercera amb 33:26, la qual cosa va donar la segona plaça a la badalonesa Miriam Ortíz (33:39).