Toca abonar-se a un miracle (0-1)

El Nàstic cau derrotat (0-1) amb un gol desafortunat en el segon acte, no retalla cap punt al Lugo i s’enfonsa encara més a la zona de descens

Decepció total sobre la gespa del Nou Estadi després del gol del Málaga, que va enfonsar tota esperança de permanència.

Toca abonar-se a un miracle (0-1)Olívia Molet

Ara sí que això pot haver arribat al seu final. Per a mantenir opcions reals de permanència, l’únic que li valia al Gimnàstic de Tarragona era derrotar al Málaga. El resultat, però, va ser l’antítesi total del desitjat, una nova derrota (0-1) que deixa a l’equip d’Enrique Martín, i al mateix tècnic, tocats de mort. Ara, caldrà un miracle, i dels grans. Molt superior al de les dues darreres temporades, quan guanyant els tres últims partits era suficient per a salvar-se.

Pacheco, futbolista que partia com a reserva al conjunt andalús, va sortir des de la banqueta per, amb l’ajuda d’un desafortunat Imanol García, enviar al fons de la xarxa una pilota que va despistar completament Bernabé, ja que el seu company va desviar la trajectòria de l’esfèrica el suficient com per fer impossible la seva intercepció. Al final, nova derrota i, el Nàstic, segueix a vuit punts del Lugo, que marca la salvació.

Novetat majúscula a l’onze, amb l’entrada de Ramiro Guerra, un futbolista que únicament havia disputat un partit aquesta temporada, al mes de novembre, i que s’ha passat tot el curs lesionat. Feia un parell de setmanes que el centrecampista cedit pel Villarreal estava entrenant amb normalitat, ja sense molèsties, i era qüestió de dies pensar en el seu retorn. Aquest, es va fer realitat a casa, contra tot un Málaga.

Respecte a l’onze que va sortir la passada setmana al Carlos Tartiere, també eren novetat a l’onze Thioune, que retornava després de complir sanció, i un Salva Ferrer que substituïa a Mikel Villanueva, concentrat amb Veneçuela i, alhora, sancionat per acumulació d’amonestacions. Fali va ocupar la part esquerra de l’eix de la defensa i Salva va entrar per la dreta. La resta, els mateixos que contra l’Oviedo.

El Nàstic tenia molt clar que havia de sortir a per totes. L’empat, després de la derrota del Lugo de dissabte, no valia. Així va ser. Fins a dues ocasions de gol en els primers tres minuts per a un equip que, per contra, veia com el rival li guanyava la possessió.

Abrahám Minero, als dos minuts de joc, enviava als núvols una falta i, un minut després, una centrada de Pipa amb rematada de Luis Suárez va acabar fregant el pal esquerre de Kieszek, titular per l’absència de l’internacional Munir. Poc a poc, es va anar calmant un partit en el qual les imprecisions del Nàstic eren constants, sobretot a l’hora de treure la pilota des del darrere.

Els centrals del Nàstic van demostrar la seva incapacitat de fer una passada amb criteri a 30 metres i, això, ho pagava l’equip. Luis Suárez i José Kanté reclamaven protagonisme, però no comptaven amb la complicitat dels seus companys. Per això, ells mateixos es buscaven la vida. Luis Suárez, lluitant com un desesperat intentant robar alguna pilota i, la seva parella, buscant trets perillosos, com el del minut 28’, des de fora de l’àrea, en una jugada personal. Ell va recollir l’esfèrica en el centre del camp i va ser ell mateix el que va finalitzar l’acció, que va acabar en servei de cantonada.

Tots dos equips van marxar al descans amb la sensació que el millor estava per a arribar. Domini, estèril, malagueny, i ocasions locals, sense que aquestes servissin per a inaugurar l’electrònic.

Ensurt i lesió

El Málaga, lleó adormit fins aleshores, va despertar als 55 minuts de joc, amb un tret de Blanco Leschuk que va emmudir el Nou Estadi. I és que el tret del punta visitant es va estavellar contra la fusta. Se salvava un Nàstic que, dos minuts després, veia com havia de fer el primer canvi del duel, per obligació. Ramiro Guerra, estès a la gespa, no podia més i Viti, titular i brillant les darreres dues setmanes, el va rellevar.

L’entrada del migcampista del filial va ajudar a l’equip a mostrar la seva millor cara. Ofensivament, el Nàstic sabia què fer i les arribades eren constants. Xuts d’Imanol García i de José Kanté a l’equador del segon acte van acabar fora i a les mans del porter, respectivament. El Nàstic estava molt millor en el camp que el seu rival, que es va diluir completament després del travesser de Blanco Leschuk.

El futbol, però, va tornar a ser cruel amb l’equip tarragoní. Una jugada amb sort inclosa pels rivals va desembocar en el 0-1 amb què va finalitzar l’enfrontament. Pacheco, que havia ingressat en el terreny de joc feia pocs minuts, va gaudir d’un tret que va acabar entrant, amb l’ajuda, malauradament per al Nàstic, d’Imanol García, va enfonsar les opcions de permanència del Nàstic, que ja passen per un miracle.

Uche i Sadik van ingressar en el terreny de joc per, a la desesperada, intentar com a mínim buscar un gol que li donés un punt d’esperança als tarragonins, però no va poder ser. Amb més cor que cap, el Nàstic va buscar un gol que mai va acabar arribant.

Nàstic. Bernabé Barragán, Pipa, Salva Ferrer, Noguera, Fali (Berat Sadik, 77’), Abrahám Minero, Thioune, Ramiro Guerra (Viti, 57’), Imanol García, José Kanté (Uche, 74’) i Luis Suárez.

Málaga. Kieszek, Cifu, Luis Hernández, Diego, Ricca, Iván Alejo (David Lombán, 90’), Erik Morán, Adrián, Ontiveros (Pacheco, 54’), Harper (Mula, 70’) i Blanco Leschuk.

Gols. 0-1, Pacheco (73’).

Àrbitre. Juan Luis Pulido Santana (Las Palmas). Va mostrar la targeta groga al local Pipa; i als visitants Iván Alejo, Adrián i Pacheco.

Incidències. El Nou Estadi va acollir 6.212 espectadors. Abans del partit es va guardar un minut de silenci en memòria d’Antoni Vallverdú Llauradó, entre d’altres, president del Nàstic i president i conseller del Consell d’Administració de la Societat Anònima Esportiva.