Punt que serveix per a poc (2-2)

El Nàstic acaba empatant un partit que s’havia deixat remuntar a la primera meitat i segueix com a cuer

Luis Suárez, en una imatge d'arxiu.

Punt que serveix per a poc (2-2)Nàstic

El Nàstic segueix com a cuer de Segona Divisió A després d’un empat contra l’Almería que tant podria haver acabat en victòria com en derrota. Els tarragonins s’han avançat molt ràpidament, s’han deixat remuntar i, finalment, han trobat en Manu Barreiro al salvador que, com a mínim, ha esgarrapat un empat.

Fins a set canvis ha introduït Enrique Martín a l’onze respecte als jugadors que van actuar a Màlaga el passat cap de setmana i que, després d’un nou mal partit, van perdre 2-0. Únicament ha mantingut a l’onze a Isaac Becerra, Mohammed Djetei, Raúl Albentosa i Manu Barreiro. Un porter, dos centrals i un davanter. Així, revolució total a les bandes i a la sala de màquines, a banda de dues pinzellades més.

Amb Becerra al darrer, ha tornat Fali després de la lesió. No ha estat al centre del camp, sinó que ho ha fet a la rereguarda, amb Djetei i Albentosa, suplint la baixa del lesionat Josua Mejías. A les ales, els retrobats Sebas Coris i, sobretot, Abrahám.

En el centre del camp, tal com s’esperava, el recentment fitxat Imanol García ha estat titular, però l’han acompanyat Ramiro Guerra, que ha debutat amb la samarreta del Nàstic, i un Javi Márquez que va ser suplent a Màlaga i que avui tornava a l’onze. A la banqueta, Viti i Rocha, els dos mig centres que van partir d’inici a La Rosaleda. A la davantera, Manu Barreiro i Luis Suárez titulars, amb Manu del Moral i Ike Uche esperant el seu torn des de la banqueta.

Encara estava seient gent del públic a la seva localitat quan el Nàstic ha colpejat, i de quina forma. Dos minuts i escassos trenta segons han fet falta perquè els d’Enrique Martín s’avancessin en el marcador, per mitjà d’un Imanol García que no ha pogut començar de millor manera. Acció amb pilotada alta que ha pentinat cap a dins de l’àrea Abrahám, ha botat l’esfèrica i, per ganes i voluntat, hi ha arribat Imanol qui, amb la punta del peu, ha afusellat a René, que havia sortit a per l’esfèrica.

Lluny de conformar-se amb el gol, el Nàstic ha volgut més. Aquest més, s’ha traduït en bon joc, però, sobretot, en aquesta voluntat i intensitat que tant reclama el seu entrenador. Ara, també hi ha aparegut aquesta qualitat a la qual no li dona tanta importància Enrique Martín, però que és inevitable amb un jugador com Abrahám Minero al camp. Tot i acabar de sortir d’una lesió, continua sent el futbolista més en forma i amb més precisió de l’equip.

Als setze minuts de joc, a punt ha estat d’ampliar distàncies el Nàstic, mitjançant un Luis Suárez que, després d’una gran jugada personal, s’ha plantat al davant de René. Amb Barreiro sol a la seva esquerra, el colombià ha preferit disparar, alt per sobre del travesser.

En una altra, quan l’electrònic assenyalava la mitja hora, a punt ha estat de marcar Sebas Coris. Acció amb passades d’esquerra a dreta, assistència final d’Imanol i Coris, que arribava com un canó, dispara al cos d’un defensor. El Nàstic agradava i, sobretot, s’agradava.

Del 2-0 a l’1-2

El mateix Coris ha tornat a tenir el gol, però s’ha adormit en el 37’ en una acció en la que només ell ha pensat que estava en fora de joc. Si hagués continuat a la primera, no se li hauria fet de nit. Tot i això, li ha entrat la por i ha acabat fent una nefasta passada a Luis Suárez, impossible de recollir. I, quan perdones, què passa? Que et marquen.

A la següent acció, córner que traça Juan Carlos cap a un Owona que, sol com un mussol, ha empatat el partit. Completament lliure de marca, el defensor de l’Almería ha trobat aliats tant en la defensa com en el porter, un Isaac Becerra que tampoc ha estat gaire afortunat en el segon gol, quatre minuts després. Falta lateral bolcada per Juan Carlos i, el mateix futbolista que empatava el partit, el remuntava. Xiulets per a acomiadar als futbolistes locals.

El Nàstic ha sortit fatal en el segon acte. De veritat, que no s’entenen els primers minuts dels tarragonins on, després de noves errades defensives, primer Luis Rioja i, després, Álvaro Giménez, s’han trobat completament sols per a rematar, de cap, davant la meta grana. La primera rematada ha anat desviada a la dreta de Becerra i, la segona, l’ha salvada el mateix meta.

El Nàstic, però, havia de reaccionar, i ho ha fet mitjançant un futbolista que ho necessitava, i molt. Manu Barreiro, que encara no havia marcat aquesta temporada, va aparèixer al segon pal en una falta molt ben llençada per Rocha i, gairebé sense angle, ha pujat un empat que ha donat ales al Nàstic. Després d’entrar al camp el cacereny, ho han fet Brugui per Coris i, per Luis Suárez, ha ingressat al terreny de joc un Uche que tornava després de la lesió.

Però no s’hi ha pogut fer res. Ni tan sols després de l’expulsió de Juan Carlos Real, a dos minuts del final, quan ha impedit que el Nàstic servís una falta.

NÀSTIC: Isaac Becerra, Sebas Coris (Brugui, 70’), Fali, Raúl Albentosa, Djetei, Abrahám Minero, Ramiro Guerra, Imanol García, Javi Márquez (David Rocha, 58’), Manu Barreiro i Luis Suárez (Uche, 75’).

ALMERÍA: René, Romera, Owona, Trujillo, Andoni, Corpas (Narváez, 68’), Arzura (Yan Eteki, 68’), De la Hoz, Luis Rioja, Juan Carlos Real i Álvaro Giménez (Sekou, 91’).

GOLS: 1-0, Imanol García (3’); 1-1, Owona (39’); 1-2, Owona (43’); 2-2, Manu Barreiro (63’).

ÀRBITRE: Valentín Pizarro Gómez (madrileny). Va mostrar la targeta groga als locals Javi Márquez, Luis Suárez, Raúl Albentosa i Fali; i als visitants Andoni López, Yan Eteki i Juan Carlos Real (2, 89’).

INCIDÈNCIES: El Nou Estadi va acollir a 8.436 espectadors.