Un Albacete massa amable

El Nàstic cau 2-0 davant dels manxecs, que perdonen la golejada en nombroses ocasions en un autèntic bany

Els jugadors de l'Albacete celebren un dels dos gols.

Un Albacete massa amableAlbacete Balompié

El Nàstic marxa d’Albacete derrotat després d'un partit lamentable, en el qual els manxecs han anotat dues dianes i han perdonat en nombroses ocasions la golejada. L’entrada de Dumitru i de Manu del Moral han salvat mínimament la imatge, nefasta, d’un Nàstic que encara té molt camí per a recórrer.

Zozulia i Ortuño han avergonyit una vegada i una altra a una defensa tendra, imprecisa i erràtica, mentre que Febas i Eugeni Valderrama han minimitzat un centre del camp, el del Nàstic, que segueix sense funcionar. Si no fos per Becerra, el Nàstic, segurament, s’hauria emportat un correctiu d’escàndol.

Quan una cosa funciona, no cal canviar-la, o gairebé no és necessari. Així ho deu haver pensat un Enrique Martín que únicament ha introduït un canvi a l’onze respecte el que va derrotar a l’Oviedo. Aquest, ha estat la introducció de Fali en comptes de Tete Morente. Així, reforçava el camp Martín i enviava a l’andalús a la banqueta, sense obligar-lo a jugar en una posició que no era la seva.

La resta, tot igual amb Becerra sota pals i una defensa de cinc homes en la qual Sebas Coris i Brugui han estat els laterals i Mejías, Albentosa i Cadamuro els centrals. L’esmentat Fali, amb Rocha i Javi Márquez en el centre del camp, amb Manu Barreiro i el nou ídol grana, Luis Suárez, al davant.

L’Albacete ha estat un autèntic remolí durant la primera meitat, com horrorós ho ha resultat un Nàstic que ha patit errades greus individuals en defensa, que ha estat sempre inferior i humiliat en el centre del camp i que ha vist com, dels dos davanters, únicament Luis Suárez hi anava. Barreiro no està bé, i l’equip el necessita.

Fins els primers deu minuts, tot i que ha controlat sempre l’esfèrica l’Albacete, ha semblat com si el Nàstic no estigués patint. Ara bé, a partir d’aquí, ha estat un autèntic malson. Cadamuro ha quedat retractat en diverses ocasions i ha estat protagonista en moltes de les errades greus en defensa. De fet, de la seva banda, l’esquerra, ha nascut el gol de l’Albacete, el que posava l’1-0 a l’electrònic en el minut 16 de joc. Quatre minuts abans, però, Isaac Becerra, providencial, ha aturat un tret de Zozulia que podria haver estat fatal.

El gol dels manxecs se l’ha anotat Albentosa en pròpia porteria, en una acció en la qual Ortuño ha centrat i el ‘9’ del Nàstic, que estava marcant a Zozulia, l’ha introduït a la pròpia porteria. No podia començar pitjor un Nàstic que, en els següents minuts, ha patit un autèntic infern. En el 18’ ho ha provat l’exgrana Eugeni Valderrama, però Becerra, atent, ha aturat l’esfèrica. Tres minuts després, el meta del nàstic ha hagut de salvar als seus desviant un gran xut d’Aleix Febas, però no ha pogut fer res en el 22’, quan Zozulia, un dels millors, sense dubte, del partit, ha fet el segon. Els futbolistes d’Enrique Martín han demostrat una falta alarmant de concentració en un córner i la pilota ha caigut a peus del punta dels manxecs que, aprofitant la sortida de Becerra, li ha traçat la vaselina des de dins de l’àrea.

N’ha tingut tres més, de clares, l’Albacete abans del descans. Una, en el 27’, amb un tret d’Eugeni que ha desviat Mejías i que s’ha trobat Becerra. En el 34’, Zozulia ha reclamat un penal de Becerra, que l’ha tocat en un 1 contra 1, i que s’hauria d’haver assenyalat com a pena màxima. I, en el 41’, Ortuño ha culminat una brillant contra amb un tret que Becerra ha desviat a córner.

No hi ha hagut canvis després del descans. Els locals han continuat dominant, tot i que el Nàstic ha començat amb certa empenta, la qual moria quan l’esfèrica havia de passar la línia de tres quarts. L’Albacete, a la seva, buscava el tercer, i gairebé el troba a peus d’Eugeni, que s’ha quedat completament sol davant de Becerra quan Tejero li ha traçat una centrada brillant des de la banda dreta. El seu xut, però, en el 52’, s’ha perdut per damunt del travesser de Becerra.

Els tres canvis

Enrique Martín, veient que la cosa no millorava, ha apostat per realitzar els tres canvis pràcticament seguits. En el 56’, han entrat Tete Morente i Manu del Moral per Fali i Manu Barreiro, mentre que, en el 63’, ha abandonat el terreny de joc Luis Suárez per donar entrada a Dumitru. Entre aquestes dues interrupcions, ha tornat a perdonar la sentència l’Albacete per mitjà d’un Ortuño que ha enviat al pal, de cap, una centrada de Tejero.

Era un autèntic malson per als d’Enrique Martín. Tot i això, Manu del Moral i Dumitru li han donat una cara diferent al Nàstic en atac. Han millorat molt als dos davanters que han disputat la resta del partit i, en alguns moments, fins i tot, han creat perill. Un tret innocent de Manu del Moral en el 68’ ha provocat que el Nàstic s’animés i, en el 73’, a punt ha estat de retallar distàncies Brugui amb un míssil terra-aire, que ha desviat a córner Tomeu.

El els darrers minuts també ha continuat l’amabilitat d’un Albacete que ha vist com Zozulia, sol com un mussol, fallava una ocasió claríssima davant de Becerra, enviant una pilota als núvols. El meta del Nàstic, impotent, no podia creure’s el que estava veient. Luis Miguel Ramis, a més, ha pogut retre homenatge als seus dos davanters, als quals ha substituït perquè la graderia els pogués agrair els serveis prestats.

Albacete: Tomeu Nadal, Tejero, Arroyo, Gentiletti, Mathías, Jon Erice, Aleix Febas, Susaeta (Acuña, 79’), Zozulia (Rei Manaj, 82’), Ortuño (Malsa, 75’) i Eugeni Valderrama.

NÀSTIC: Becerra, Sebas Coris, Mejías, Raúl Albentosa, Cadamuro, Brugui, Fali (Tete Morente, 58’), Javi Márquez, David Rocha, Manu Barreiro (Manu del Moral, 58’) i Luis Suárez (Dumitru, 63’).

GOLS: 1-0, Raúl Albentosa en pròpia porteria (16’); 2-0, Zozulia (22’);

ÀRBITRE: Santiago Varón Aceitón (Balear). Va mostrar la targeta groga als visitants Brugui i Cadamuro.

INCIDENCIAS: 7.199 espectadores en el Carlos Belmonte.