Mèxic cau 0-3 contra Suècia pero resucita gràcies a Corea

El VAR va desestimar penal en una acció en la qual els suecs reclamaven mà de 'Chicharito'

Suècia s'ha classificat primera de grup.

Mèxic cau 0-3 contra Suècia pero resucita gràcies a CoreaEFE

La selecció de Mèxic va aconseguir passar als vuitens de final del Mundial de futbol de Rússia 2018 malgrat caure aquest dimecres de forma clara davant Suècia (0-3) enEkaterimburgo, però el triomf de Corea del Sud davant Alemanya (2-0) li ha donat el pas als vuitens de final en detriment de la 'Mannschaft', que va sofrir un desastre històric enKazán.

Mèxic, que havia brillat en els seus dos primers partits, derrotant a Alemanya (1-0) i a Corea (2-1), es va emportar un ensurt en esfondrar-se davant Suècia, que va passar com a primera de grup. Però els déus del futbol es van aliar amb elTri, Alemanya va quedar eliminada en la fase prèvia per segona vegada en tota la història de la Copa del Món i els del colombià Juan CarlosOsoriojugaran els vuitens dilluns que ve a Samara.

Criticat abans del Mundial per les seves nombroses rotacions, en aquesta ocasió el 'Professor' va repetir alineació per primera vegada en els seus 50 partits com a seleccionador, davant el combinat suec, que va sortir amb el mateix onze amb el qual es va complicar la vida en caure en l'últim sospir contra Alemanya, també dissabte passat.

Aquesta vegada, tot va sortir a l'inrevés.Osorio va disposar una defensa de quatre amb la qual va pensar contrarestar, no sense dificultats, el joc aeri suec, per darrere del pivot que formen Herrera i el bètic Andrés Guardado; amb Carlos Vela demitjapunta; el sevillista MiguelLayúnper la dreta,HirvingLozano per l'esquerra; i el 'Chicharito'Hernández a la punta.

La primera meitat, on Gallardo va veure la targeta groga més ràpida de la història dels Mundials, als 13 segons, va tenir més tensió que qualitat. En un recinte, elEkaterinburgArena, on de nou es va fer notar l'apassionada afició delTri, que va fer gala, «ja ho veuen», de ser «locals una altra vegada»; va festejar amb 'olés'les primeres passades mexicanes i va corejar amb música de la 'SevenNationArmy'delsWhite Stripesreiteradament el nom de la seva estrella emergent, el 'Chucky'Lozano.

Però aquí es va acabar l'alegria. Amb prou feines un xut amb l'esquerra de Vela, que va fregar el pal de la porteria d'Olsenva ser el que va oferir Mèxic aquest dimecres. I sense ser del tot clares, van ser més les oportunitats sueques durant els primers 45 minuts, gairebé sempre en accions d'EmilForsbergo deMarcusBerg. Amb esglai inclòs quan, mancant 15 per al descans, l'argentí NéstorPitana, instat des de control a consultar elVAR, va desestimar penal en una acció en la qual els suecs reclamaven mà de 'Chicharito'dins de l'àrea mexicana.

A Suècia no li valia l'empat, que donava classificació i liderat a Mèxic, per la qual cosa va sortir a per totes en la represa. I va encertar.Augustinsson, en aprofitar una mala rematada deClaersson, batia a 'Memo'Ochoa en el cinquè minut. I, només set després, el capità suec,AndreasGranqvist, pujava al marcador el 2-0, de penal, per enderrocament d'Héctor Moreno aBerg.

Osoriova donar entrada aFabián, per Gallardo, i va intercanviar bandes entreLayúni el 'Chucky'abans que, en una altra jugada desgraciada, en ser pressionat perToivonen,EdsonAlvarez marqués en pròpia porta el 0-3. Instal·lant a Mèxic en caiguda lliure.

Desdibuixat, elTrija no estava enEkaterimburgo. Mèxic jugava a Kazán, on en aquests moments, Corea del Sud li empatava a Alemanya. I l'afició mexicana corejava el nom del país asiàtic, tot esperant que mantinguessin el resultat. Amb por. Sense oblidar-se del gol de ToniKroosdavant Suècia al minut 95.

Va ser llavors, amb l'aigua al coll, quan es va obrir el mar davant el 'Tri': arribava la notícia del primer gol a l'altre xoc del grup F. Amb molta tensió, doncs va haver de ser ratificat pelVAR.

Per a major sorpresa d'un Mundial completament boig, Corea del Sud anotava el segon, Alemanya feia les maletes i Mèxic, no sense cert saboragridolç, jugarà els vuitens el dilluns enSamara, partit del primer del grup I, el de Brasil, Suïssa i Sèrbia.

Mèxic: Ochoa; Edson Alvarez, Salcedo, Moreno, Gallardo (Fabián, 62'); Guardado (Corona, 75'), Herrera; Layún (Peralta, 89'), Vela, Lozano; i 'Chicharito' Hernández.

Suècia: Olsen; Lustig, Lindelöf, Granqvist, Augustinsson; Claesson, Larsson (Svensson, 57'), Ekdal (Hiljemark, 80'), Forsberg; Berg (Thelin, 68') i Toivonen.

Àrbitre: Néstor Pitana. Va amonestar als mexicans Gallardo (1'), Héctor Moreno (61') i Layún (85'); i als suecs Larsson (26') i Lustig (88').

Gols: 0-1, Augustinsson (50'). 0-2, Granqvist de penal (62'), 0-3, Alvarez, en pròpia porta (88').

Incidències: Tercer partit del grup F disputat a l'estadi Arena deEkaterimburgodavant 33.061 espectadors.