Aràbia Saudita derrota a Egipte i fa ombra al rècord d'El Hedary (2-1)

El Hedary superava al seu col·lega colombià Faryd Mondragón i es convertia en el jugador més veterà en disputar un Mundial

L'estrella d'Egipte, Salah, en una acció del partit.

Aràbia Saudita derrota a Egipte i fa ombra al rècord d'El Hedary (2-1)EFE

Aràbia Saudita va derrotar a Egipte (2-1) amb un gol en la prolongació del migcampista del Vila-real Salem AlDawsaryen, que va resoldre un matx gris en el qual el protagonisme va ser pel porter dels 'faraons',EssamelHedary, qui es va convertir en el jugador més veterà en disputar un Mundial.

El porter va iniciar molt feliç i va viure amb gran emoció una trobada que esperava des del mateix moment en què Egipte va aconseguir la classificació per a la fase final de la Copa del Món, en el la que no participava des d'Itàlia 1990.

Suposava el seu debut mundialista i l'establiment d'una marca per a la història: amb 45 anys, quatre mesos i nou dies, ElHedarysuperava al seu col·lega colombiàFarydMondragóni es convertia en el jugador més veterà.

El seu afany i il·lusió va quedar retratada en el minut 21. Aràbia Saudita havia agafat les regnes del partit, dominava el joc al centre del camp, però sense profunditat, i Egipte, fidel a l'estil imposat per l'argentí Héctor Cúper, conservava esperant un error que li permetés apuntar-se el seu primer triomf mundialista.

Un error en la passada de Salem i va ser aprofitat per El Said. El jugador delKuopion finlandès va xutar en llarg perquè 'Mo'Salah mostrés la seva habilitat en el control en carrera i l'oportunisme que atresora a les seves botes, per marcar amb una subtil paràbola sobre la sortida eixelebrada d'AlMosailen.

ElHedaryho va celebrar com si hagués aixecat una copa més, feliç i clavat de genolls a terra implorant a Al·là.

Amb prou feines tretze minuts després va tornar a acaparar els focus. Aràbia Saudita apretava,Hegazysalvava sota pals, però en la jugada següent una desafortunada acció del central egipci, al qual la pilota va topar amb el seu braç, va concloure en el punt fatídic.

Va ser llavors quan el porter egipci va desplegar tota la saviesa que acumula. Va aguantar la mirada aFahadalMuwallad, va endevinar la seva intenció i va treure una mà prodigiosa que va fer que la pilota rebotés al travesser.

L'error no va desesperar als de Juan AntonioPizzi, més hàbils i decidits. La constància va tenir el seu fruit en el descompte.Fahdva caure a l'àrea en un forcejament ambHegazyi el colombiàWilmardRoldán no ho va dubtar.

Sí ho va fer, no obstant això, l'equip arbitral a càrrec delVARque va avisar a l'àrbitre. Després de dos llargs minuts, Roldán va acceptar acostar-se a la pantalla i va confirmar la seva primera impressió.Salmán, un dels jugadors més destacats i interessants del partit, va enganyar a l'heroi egipci.

La segona part va començar amb la mateixa tònica. 'Els falcons verds' intentant portar la iniciativa i els egipcis, ambTrezeguet, molt actiu tot el partit, iWarda, que va substituir a Al Said al descans, com a puntes de contraatac.

I amb ElHedarysegur sota pals. Va ser seva la millor intervenció del partit, amb una aturada espectacular amb una mà a remat de cap deHussaina la vora de l'àrea, després dela centrada mesurada des de l'esquerra de Salam.

Les alternatives es van mantenir fins a l'últim minut, el de la tragèdia per als egipcis i el de la felicitat per a l'equip dePizzi, que va fer molt més que el seu contrincant per guanyar un partit en el que només estava en joc l'honor.

Una jugada embrollada a l'àrea egípcia va caure a les botes de Salem, migcampista del Vila-real, que de volea la va creuar al pal llarg delHedary.

Un gol que va redimir en part la mala imatge dels saudites en aquest Mundial i va enfonsar als egipcis que, 28 anys després de la seva última presència, marxen amb un rècord personal, sense conèixer la mel d'una victòria mundialista i amb el seu tècnic, Héctor Cúper, amb un futur incert.

Aràbia Saudita: Al Mosailem; Yasser, Osama, Motaz, Alburayk; Hussain, Otayf, Salman; Hatam (Muhannad, 65'), Salem i Fahad Almuwallad (Yahia 79').

Egipte:El Hedary; Abdel Fathy, Gabr, Hegazy, Abdelshafy; Elneny, Hamed; Salah, Elsaid (45'), Trezeguet (81'); i Marwan (Ramadan, 64').

Gols:0-1, Salah (23'), 1-1, Salman (47'), 1-2, Salem (93').

Árbitre:Wilmard Roldán (COL). Va amonestar a Ali Gabr (50') i Ahmad Fathi (85')

Incidències:partit corresponent a l'última jornada del Grup A, disputat a l'estadiVolgogradoArena (Volgogrado), davant 36.823 espectadors. El porter d'EgipteEssamelHedaryes va convertir en el més veterà en disputar un mundial.