El VAR i la fortuna s'alien amb França i castiguen a Austràlia (2-1)

Un gol de Pogba en els últims minuts dóna la victòria als francesos

Griezmann en una jugada del partit

El VAR i la fortuna s'alien amb França i castiguen a Austràlia (2-1)EFE

Sense lluentor però eficaç, la selecció de França va arrencar aquest dissabte la Copa del Món de Rússia 2018 amb una ajustada victòria sobre Austràlia (2-1), ajudada per la tecnologia -es va xiular el primer penal ambVARen un Mundial- i la fortuna.

Es van complir els pronòstics enKazániDidierDeschamps, malgrat ser poc amic de les revolucions, va moure d'a dalt a a baix l'onze del seu equip, apostant per la joventut i pel trident a dalt format perGriezmann,MbappéiDembélé.

Tolissoli va guanyar finalment la partida aMatuidi per intentar aportar una dosi de creativitat en un centre del camp amb molt múscul, ambPogbai l'infatigableKantécom a parella en la línia de volants.

Elbisoñoequip gal va sortir d'inici amb una mitjana d'edat de 24,5 anys -només tres dels 11 futbolistes superaven els 25 anys,Griezmann,LlorisiKanté-, el combinat més jove alineat mai per un seleccionador francès en un Mundial des del seu inici en 1930.

Tampoc va haver-hi sorpreses en l'Austràlia deBertvanMarwijk, que va deixar de costat la defensa de tres del seu predecessor en el càrrec,AngePostecoglou, i va intentar fer-li partit a França amb un clàssic 4-4-2, sòlid en la rereguarda, aguantant enrere i esperant algun miracle deNabbout, molt sol a dalt.

Va arrencar en tromba França, i al primer minutMbappéja havia provat a Ryan amb un tret a boca de canó des de dins de l'àrea. La matinera ocasió no va ser un presagi del que es venia, ja que els homes deDeschamses van diluir en l'embull defensiu format per VanMarwijk.

AmbGriezmannapagat iDembéléen un altre dels seus dies dolents, nomésMbappéintentava caçar alguna pilota a l'esquena dels centrals,MilliganiSainsbury. Les absències deSidibéiMendyen els laterals -van ser titulars els reconvertitsPavardiHernandez-va fer que el joc 'Bleu'es concentrés, sense èxit, pel centre.

Si França va ser de més a menys, Austràlia va ser de menys a més. Van ser els 'Socceroos', liderats per un granMooy, la qual cosa van gaudir de la millor ocasió dels primers 45 minuts, quan un centre del '10' ho va tocarTolissoi a punt va estar d'introduir-ho en la seva pròpia porteria.

Entre els jocosos 'Olés'dels afeccionats 'aussies', els de VanMarwijkvan aconseguir el primer dels seus objectius: anul·lar a França i arribar amb vida al descans (0-0).

La segona meitat va ser una altra història, amb més ritme de tots dos conjunts i participació destacada de la tecnologia, que es va aliar amb gals i va castigar a una Austràlia valenta.

ElVAR, l'àrbitre assistent de vídeo, va entrar per la porta gran a Rússia i, en el minut 58 va ajudar a xiular un penal per falta deRisdonsobreGriezmannque el col·legiat havia passat per alt poc abans. No va fallar el 'Petit Príncep', que va enganyar a un Ryan que va fer l'estàtua.

L'alegria en el campament francès va durar poc. Tres minuts exactament, el temps que va trigar l'àrbitre a xiular un altre penal. Aquesta vegada sense l'ajuda delVAR, ja que l'acció deUmtitiva ser més que clara. El defensa del Barcelona, en una altra de les seves desconnexions, va aixecar inexplicablement la mà en un centre deMooyi va desviar la seva trajectòria. Penal que no va fallarJedinakper deslligar la bogeria entre els australians.

Va moure llavors la banquetaDeschampsi va desarmar el seu trident ofensiu per donar entrada aGiroudi aFekirperGriezmanniDembele, respectivament. Tampoc va millorar França, però la fortuna es va aliar amb ells i del no-res va treure or.

En el minut 80, quan el partit semblava encaminat a l'empat, una triangulació en la balconada de l'àrea va acabar amb unsemi-rematadadePogbaque va tocar enBehichi va creuar la calç -el tant ho va donar la tecnologia de línia de gol- per donar-li a França els seus primers tres punts a Rússia.

Fitxa tècnica

1 -França:Lloris;Pavard,Varane,Umtiti,Hernandez;Kanté,Tolisso(Matuidi, m.78),Pogba;Mbappé,Dembélé(Fekir, m.70) iGriezmann(Giroud, m.70).

Seleccionador:DidierDeschamps.

1 - Austràlia: Ryan;Risdon,Sainsbury,Milligan,Behich;Jedinak,Mooy,Leckie,Rogic(Irvine, m.71),Kruse(Arzani, m.84); iNabbout(Juric, m.64).

Seleccionador:BertvanMarwijk.

Gols: 1-0, m.57:Griezmann, de penal; comesa perRisdoni xiulat pelVAR. 1-1, m.61:Jedinak, de penal. 2-1, m.80:Pogba.

Àrbitre: AndrésCunha(URU). Va amonestar aTolisso(m.76), de França; i aLeckie(m.12),Risdon(m.57) iBehich(m.87), d'Austràlia.

Incidències: partit corresponent a la primera jornada del Grup C de la Copa del Món de Rússia 2018, disputat en elKazánSorra (Kazán), davant 41.279 espectadors.