CR7 frena un debut esperançador

Espanya acaba cedint contra Portugal (3-3) per culpa de la gran efectivitat del davanter del Real Madrid

Cristiano Ronaldo celebra un dels gols.

CR7 frena un debut esperançadorEfe

Espanya comença el Mundial empatant. Ara bé, la Selecció està viva, i ben viva, ja que no entén de crisis. Ni la destitució de Julen Lopetegui, ni les paraules del totpoderós Florentino Pérez ni tot el que aquestes dues circumstàncies han comportat al llarg d’aquesta setmana impedeixen que La Roja continuï jugant com els àngels i competint com els campions.

Cristiano Ronaldo ha tornat a ser el de sempre. El que no brilla, segurament no juga tan bé com molts jugadors dels que hi ha al camp, però amb un penal que per a molts és dubtós, amb un xut sense perill en el qual tot el mèrit és de De Gea i amb una falta llunyana és capaç de marcar un triplet que et deixa amb un pam de nas.

Sempre hi ha moments en els quals la brillantor pot deixar de fer acte de presència. I és que un equip de futbol no pot ratllar l’excel·lència durant els 90 minuts. Ni tan sols Espanya.

Això li ha passat en els minuts inicials, quan Portugal s’ha avançat a l’electrònic i, fins i tot, ha pogut sentenciar el duel. Jugant al contraatac, els portuguesos s’han mostrat temibles, amb el madridista Cristiano Ronaldo i el valencianista Guedes.

CR7, de fet, ha elevat la moral dels seus ben aviat, amb una galopada per banda esquerra que ha acabat amb penal del seu company d’equip però rival de selecció Nacho. Indiscutible. Ronaldo ha buscat el contacte, i l’ha trobat. Penal ben xutat, a l’esquerra de De Gea. Un parell d’ensurts més, i ha sortit Espanya a fer de les seves.

En el moment en què Iniesta, Silva i Isco han començat a fer trapelleries de les seves, Portugal ha semblat un equip menor. Els de Fernando Hierro han estat capaços de destrossar la línia de tres quarts i a portar de corcoll a la defensa rival. Silva, als nou minuts, ha disparat alt i Iniesta, en el 21’, ha provat una acció per l’esquerra en la qual ha assistit a un Silva que ha xutat. Córner.

I, en la següent (24’), ha arribat l’empat. Un gol atípic per a Espanya, però ha servit per posar de manifest les virtuts del seu davanter un Diego Costa que ha rebut una pilotada alta i, entre quatre defensors, entre retalls i fintes, s’ha col·locat bé l’esfèrica i ha batut el meta rival. A partir d’aquí, millors minuts encara d’Espanya amb un Isco que, en el 26’, estavellava una pilota al travesser després d’un tret llunyà.

Una gran acció per banda esquerra a deu minuts del descans ha permès que Iniesta disparés i que Koke desviés l’esfèrica per, gairebé, batre Rui Patricio. Però, tal com ha succeït a l’inici del partit, el final de la primera meitat també ha estat cruel per al combinat nacional.

Cristiano Ronaldo, amb tota la sort del seu costat, ha disparat des de fora de l’àrea i, ajudat de De Gea, que ha realitzat la que podria ser la pífia del Mundial, ha marcat el segon del seu compte particular i de Portugal.

Tocava remuntar, i Espanya, això, ho sap fer. Isco s’ha posat l’equip a l’esquena en el segon acte i, amb els mateixos Iniesta i Silva al seu costat, ha tornat a engrandir encara més a un Diego Costa que ha tornat a posar emoció en el 54’ amb un gol, mig del qual se’l pot atribuir Busquets. Falta que bota Iniesta, que pentina, al segon pal, el pivot del Barça i Costa, tot sol, remata i bat al porter.

Es creixia Espanya, la qual no ha deixat respirar al combinat portuguès, ja que en la següent acció ha remuntat l’electrònic. Nacho, que es volia treure l’espina del penal a CR7, ha agafat la pilota per banda dreta i, gairebé des de casa seva, ha enviat un míssil que Rui Patricio ni ha vist, ja que l’esfèrica ha entrat després de tocar el pal dret del meta portuguès.

Amb el 2-3, no s’ha volgut conformar Espanya. Diego Costa, després d’una gran acció de Jordi Alba, no ha pogut rematar amb claredat quan transcorria el minut 70 de partit.

Ja amb Thiago al camp, en comptes d’Iniesta, Hierro ha apostat per un canvi a la davantera. Diego Costa, que havia quallat el millor partit des que juga amb la Selecció, ha marxat al banc per Iago Aspas. Potser Hierro pensava que tenia guanyat el que, finalment, no va ser així. Ja a quatre minuts del final, gairebé per perdre temps, Fernando Hierro va donar entrada a Lucas Vázquez per Silva, però amb el que no va comptar el seleccionador és que, quan hi ha al davant Cristiano Ronaldo, mai es pot donar res per guanyat. I CR7 es va treure una falta de la màniga a dos minuts del final, que ell mateix va disparar. De Gea, ni la va veure.

Amb la victòria d’Iran sobre el Marroc, Espanya i Portugal queden empatats a un punt. Guanyant els dos partits que li resten, passarà de ronda el combinat nacional. Per tant, res de drames.

PORTUGAL

Rui Patricio, Cedric Soares, Pepe, José Fonte, Raphael Guerreiro, William Carvalho, Joao Moutinho, Bruno Fernandes (Joao Mario, 68’), Bernardo Silva (Ricardo Quaresma, 70’), Gonçalo Guedes (André Silva, 80’) i Cristiano Ronaldo.

ESPANYA

De Gea, Nacho, Gerard Piqué, Sergio Ramos, Jordi Alba, Sergio Busquets, Koke, David Silva (Lucas Vázquez, 86’), Iniesta (Thiago), Isco i Diego Costa (Iago Aspas, 77’).

GOLS

1-0, Cristiano Ronaldo (4’); 1-1, Diego Costa (24’); 2-1, Cristiano Ronaldo (44’); 2-2, Diego Costa (54’); 2-3, Nacho (58’); 3-3, Cristiano Ronaldo (88’).

ÀRBITRE

Gianluca Rocchi (Itàlia). Va mostrar la targeta groga al local Bruno Fernandes; i als visitant Sergio Busquets.