El punt de la paciència

El CF Reus empata a Vallecas (0-0) gràcies a què sap jugar amb l'ansietat d'un Rayo negat de cara a porteria

Folch ha estat l'autor de l'únic xut del CF Reus.

El punt de la paciènciaLaLiga

El CF Reus suma un punt més després de d'empatar, sense gols, al camp del Rayo Vallecano. Els de Natxo González no han fet mèrits per més, ja que només han disparat a porteria en una ocasió. Per la seva banda, els madrilenys, entrenats per Míchel, han gaudit de tres ocasions claríssimes, però no han pogut fer res per marcar. Els de Natxo han estat capaços de jugar amb l'ansietat del rival i s'an emportat el premi del punt, que els acosta una mica més a la permanència.

Ha tornat a l’onze reusenc Máyor, que ja està al cent per cent després de superar completament la seva lesió. També ha actuat com a titular Jorge Miramón, qui ha compartit línia de mitges puntes amb Guzzo i amb Jorge Díaz. La resta, els de sempre.

No ha brillat cap futbolista ofensiu del CF Reus, ja que l’equip ha estat pràcticament inèdit en atac. Els bons moviments de Máyor no trobaven la complicitat dels seus companys, els tres de darrere, que han brillat per la seva absència.

La de Folch

De fet, l’ocasió més clara del partit pel quadre reusenc ha sortit de les botes de Ramon Folch, i han hagut de passar 82 minuts perquè el CF Reus inquietés la porteria de Gazzaniga. Progrés lineal des de pràcticament el centre del camp del capità, qui dispara dur i sec, i el meta dels madrilenys es veu obligat a enviar l’esfèrica a córner.

Fins aquí, res de res del Reus ofensivament parlant. El Rayo Vallecano, per la seva banda, sí que ha disposat d’algunes ocasions de perill, tres d’elles claríssimes. Una, a la primera meitat. Mancaven quatre minuts per al descans, quan Javi Guerra ha fallat l’infallable. Rep l’esfèrica a dins de l’àrea petita, li dóna temps a girar-se, a col·locar-se-la i, només amb Edgar al davant, dispara desviat, a l’esquerra del meta. L’intent d’Embarba d’arribar-hi ha estat completament inútil.

Ocasions claríssimes

Tampoc ha estat fi després del descans el quadre reusenc. Per començar, als quatre minuts de la represa li han anul·lat un gol per fora de joc als madrilenys que no semblava posició il·legal. Una falta que dispara Jordi Gómez i Embarba, quan es disposa a rematar, veu com li aixequen el banderí. Molt dubtós.

S’anava empetitint el CF Reus a mesura que passaven els minuts. Natxo ho ha vist, i ha buscat l’espurna de Fran Carbia des de la banqueta. Almenys, el tarragoní ha lluitat tot el que ha pogut i més, i ha estat el més actiu dels seus durant el segon acte. Però, ofensivament, el CF Reus continuava negat.

Mentrestant, el Rayo s’acostava a la meta rival. Ha tingut el gol l’equip de Míchel en el 68’, però Ebert, sol i des de la frontal, ha rematat al pal. Un minut després, Javi Guerra ha tornat a fallar incomprensiblement el gol. Centrada des de l’esquerra d’Ebert, Guerra, amb un subtil moviment, li guanya la partida a Edgar Badia i, quan ja no hi havia porter, remata fora, de cap.

Ha sortit viu el Reus de Vallecas, per tant, per dos motius. El primer, el bon plantejament defensiu de Natxo, que ha impedit que el rival estigués còmode del tot i, el segon, la manca d’encert d’un equip que té molt mala pinta.

FITXA TÈCNICA

RAYO VALLECANO

Gazzaniga, Quini, Amaya, Dorado, Nacho, Trashorras, Jordi Gómez (Manucho, 80’), Embarba, Ebert, Aguirre (Lass, 69’) i Javi Guerra

CF REUS

Edgar Badia, Alberto Benito, Olmo, Pichu, Atienza, Ángel, López Garai, Folch, Jorge Diaz (David Querol, 78’), Miramón (Fran Carbia, 70’), Guzzo (Marcos Tébar, 63’) i Máyor

GOLS

No n’hi va haver

ÀRBITRE

Gorka Sagués Oscoz (Basc). Va mostrar la targeta groga als locals Jordi Gómez, Dorado, Ebert i Gazzaniga; i al visitants Ángel Martínez.