Contra la llei del líder

Una errada defensiva en la visita del Llevant a què havia plantat cara condemna el CF Reus i el 0-1 el fa caure fins a la quarta posició

L'atacant roig-i-negre Jorge Díaz disputa una pilota amb un oponent del Llevant, durant l'enfrontament corresponent a la tretzena jornada de Lliga a Segona Divisió.

Contra la llei del líderCristina Aguilar

El Llevant exhibeix qualitats de líder al pas pel feu reusenc i, amb una diana de Roger en la darrera mitja hora de cita, s’atribueix la tercera derrota del CF Reus en aquest nou camí roig-i-negre a la Segona Divisió. Els homes de Natxo González van mirar a la cara l’oponent més complicat amb què se les hauran de veure aquesta campanya i van desplegar els seus millors minuts abans del descans i en els últims compassos, però una errada defensiva decantava a favor dels valencians la cita, al 62’ i a mans del màxim anotador de la categoria. El conjunt de la capital del Baix Camp, que ara és quart, hi concorria amb una defensa recomposada per les baixes d’Olmo i Melli, on va debutar el serbi Babic. El segon canvi del costat local el reservava Natxo per a una altra estrena, la de David Haro, que tornava al verd sis mesos després i refet de l’edema ossi que no l’havia permès participar fins ara.

Les aproximacions inicials del Llevant en fuga, en el marc d’un primer quart d’hora que arrencava relativament plàcid i amb possessió roig-i-negra, van ser a pilota aturada. Una falta a l’angle de l’àrea que el conjunt valencià no sabria aprofitar, tampoc en el refús, i un córner que acabava als guants de Badia complicaven poc l’existència de l’atrevit CF Reus, incisiu per la banda dreta i amb Alberto Benito com un dels més actius del costat local. Deixava jugar el col·legiat Eiriz Mata i la intensitat que s’havia presumit al matx va acabar-se traslladant a la graderia: l’Estadi fregava el ple per veure un davant de l’altre els dos millors equips de Segona Divisió –la derrota del Sevilla Atlètic el col·locava per darrere abans fins i tot del duel a Reus– i feia lloc a centenar i mig de seguidors visitants. Ricardo Vaz va encomanar-se a l’estratègia en una falta a la frontal prop del 19’, sense premi, i ho tornaria a provar amb una centrada estèril en la següent jugada. Domini altern i escàs espectacle el que deixaven els primers compassos del partit més complicat, a priori, que hauran afrontat els homes de Natxo González en les primeres tretze jornades de Lliga. Fins i tot a Fran Carbia, revelació brillant i inesperada d’aquesta plantilla 2016-17 i màxim anotador roig-i-negre, se li ennuegava Raúl, que blocava un cop de cap del punta disputats els primers 25 minuts de cita. Una associació entre el tarragoní i Máyor, a prop de la mitja hora, podria haver portat l’1-0, però el tret va sortir ras i sense força.

De tu a tu

El cas és que el Llevant no intimidava i guanyaven metres els de la capital del Baix Camp, que van protagonitzar els seus millors minuts abans d’encaminar-se a vestidors. Un xut de Fran, que culminava una acció individual, va marxar fregant el pal llarg i un altre assaig de Benito, a deu del descans, s’escapava per damunt del travesser. Quan el conjunt visitant va voler recuperar metres, en els darrers compassos, Badia va emergir en la seva millor versió per rescatar el 0-0 com a punt de partida. I el primer acte va acomiadar-se amb Máyor rebent atenció a la banda arran d’un cop al cap, en principi, sense conseqüències.

Poc van durar la igualtat i les opcions roig-i-negres. Tot just fins que una errada del central Pichiu Atienza, que deixava la pilota enrere i a les botes del millor artiller de la categoria, Roger, desembocava en el 0-1 al minut 62. El davanter del Llevant disparava i batia Badia per sota, sense que Babic arribés tampoc a temps per interposar-se entre el líder i la dianaa. Amb el gol en contra, els reusencs només van saber créixer. Un córner executat per Miramón que Máyor rematava amb el cap, ajustat al travesser, podria haver portat les taules, però el porter dels valencians no va fallar.

Ja hi són tots

La represa havia irromput entre ovacions a l’Estadi: Natxo González feia escalfar David Haro, un dels herois del salt roig-i-negre al futbol professional i artífex de dues de les quatre dianes davant el Racing, pendent d’estrena a Segona per l’edema ossi que va mantenir-lo allunyat dels terrenys de joc durant aquest tram inicial de Lliga. El segon canvi del CF Reus va donar entrada a l’atacant de l’Ametlla del Vallès, que gaudia dels fruits d’allò que va ajudar a aconseguir sis mesos després de rubricar la fita. I ell no va deixar perdre un sol minut sobre la gespa: a quatre del compliment del temps reglamentari, ho intentava amb un xut alt per centímetres. Benito en va consumir la darrera, un xut enganxat al primer pal que Raúl atrapava.