Diari Més

El Rei Carnestoltes LVII fa repàs d'una «ciutat entristida» en les seves últimes voluntats

Dol per la Pimpolla VI després de la «gran festassa» del Ball de Mascarots

Reus acomiada a mitges el Carnaval 2017

Reus acomiada a mitges el Carnaval 2017Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Ball de Mascarots d’aquest dilluns a la nit va tornar a passar factura a la monarquia carnavalera de Reus. Enguany, però, hi ha haver sorpresa i la festa no va endur-se per davant el rei sinó la reina Pimpolla VI, traspassada «després de deixar-se endur per l’avarícia, lliurada a la luxúria, atrapada per la gola, d’haver tingut un mandrós regnat, tot deixant-nos afligits per tan trist desenllaç». El Rei Carnestoltes LVII es lamentava ahir, al cap de dol, sense renunciar a «un got de vermut, per afrontar tan desitjada pèrdua» al cap de dol, ubicat a les Peixateries Velles, on els qui s’hi van acostar a plorar van tornar a casa berenats i amb la panxa plena.

A través del seu compte de Facebook, perquè és un rei molt i molt modern, el Carnestoltes LVII anunciava la mort de la seva estimada amb un expressiu «quina festassa, la d’ahir!». «Jo la recordaré en tots aquests dies de festa mentre busco una nova reina per estendre el meu regnat per sempre més», apuntava, mig en broma mig molt seriosament. La rua mortuòria i la crema de sa majestat –independentment de qui ocupés el taüt– havia de celebrar-se, això sí, i no hi va haver problema en enviar al foc la Pimpolla VI, llevat que, a l’últim moment, sembla que va ressuscitar. O no. Un altre gir de guió que acaba de posar el punt de disbauxa a aquest Carnaval de Reus 2017 que arrencava amb un càsting al Mercadal i el nomenament com a Rei Carnestoltes LVII a un turista de Matadepera.

El Palace i el CF Reus

Les darreres voluntats del Rei Carnestoltes LVII per acomiadar el Carnaval de Reus 2017 no van faltar i van tornar a fer referència a la «set» de les entitats culturals locals en l’any de Reus Capital de la Cultura Catalana, però també al tancament de comerços al centre, al dels Cines Reus Palace, al comiat de Vidal, Borrell i Vallès com a regidors o al Timecode amb què «quasi un Oscar hem guanyat». De Reus com a «ciutat entristida, d’un futur ben fotut», al canvi d’escut del CF Reus en l’any de la seva estrena a Segona, el monarca va repassar –i criticar– l’actualitat local abans que s’encengués el Mercadal en una crema que «no sabíem qui havia d’organitzar».

tracking