El CBT no pot sumar el segon de la sèrie i s'obliga a l'èpica

Els tarragonins cauen 68-88 contra l'Araberri i necessiten guanyar els vitorians diumenge al Serrallo per forçar el cinquè partit

El CBT no pot sumar el segon de la sèrie i s'obliga a l'èpicaJC Borrachero

El Club Bàsquet Tarragona haurà d’abocar-se a l’èpica per passar a la final dels ‘play-off’ d’ascens a LEB Or. Els tarragonins, en un partit en el qual simplement els llançaments no han entrat, han caigut68-88i estan obligats a guanyar diumenge (dos quarts de vuit del vespre), també al Serrallo, per forçar un cinquè partit a la pista de l’Araberri, que es disputaria dimarts.

No ha començat amb bon peu l’equip tarragoní, el qual ha signat un dels pitjors quarts de tot el ‘play-off’, el primer. El servei inicial se l’ha emportat el conjunt vitorià, qui ha aconseguit un 0-4 al marcador que ha obligat els locals a anar a remolc des de l’inici. Un triple de Marc Giménez ha aconseguit despertar els de Berni Álvarz, que s’han situat 5-6 i, a partir d’aquest moment, els visitants s’han començat a allunyar. Tot i la pobra anotació del CBT, Ferran Torres s’ha convertit en l’amo i senyor del rebot, tant defensivament com ofensivament. Els rebots ofensius del pivot, però, no han ajudat al seu equip a anotar més de deu punts en aquests deu primers minuts (10-18).

Ja es veia venir que el duel d’aquest vespre no comptaria amb una gran anotació. En el segon quart, han hagut de passar un minut i vint segons perquè Ferran Torres mogués l’electrònic, situant el 12-18. Les sensacions que deixava el CBT, però, no eren les del segon duel a Vitòria ni les de l’eliminatòria dels quarts de final, contra el Lucèntum Alacant. Els vitorians han començat a marxar a l’electrònic a base de triples. Dos triples de Martín Buesa, amb un d’Orion entremig, han ajudat a complicar les coses a un CBT que ha despertat quan els visitants manaven de quinze punts (19-34). Ha estat amb un ‘alley oop’ iniciat per Marc Giménez i executat per Orion Outerbridge, que ha esperonat els locals, que han aconseguit marxar 25-36 al descans.

No ha funcionat la medicina de Berni Álvarez al descans, ja que l’Araberri, novament molt encertat des de la línia de 6,75, ha agafat distàncies a l’electrònic, fins situar-se en un 29-48 que va deixar molt tocat un CBT que, obligat a la reacció, es va encomanar a Salvó. Un triple i un llançament de dos punts del ’10’ del CBT han servit per iniciar una tímida reacció. Tot i això, poc a poc s’anava coent el drama. Triples i més triples dels visitants, barrejats amb una alarmant falta d’encert dels tarragonins va portar el duel, a dos minuts del final del darrer quart, a un 36-61 que deixava mínimes opcions de triomf al quadre de Berni Álvarez. Fins i tot, han assenyalat una falta a Gallardo, qui ha impactat amb un Buesa que, en aixecar-se, ha empès l’andalús, amb la seva corresponent tècnica. 42-62, i el Serrallo s’escalfava per moments i escridassava els àrbitres en no entendre algunes de les seves decisions. Al final, un 46-66 que, a falta d’un quart per jugar, deixava el duel sentenciat.

L’embranzida inicial dels locals en el darrer quart ha motivat a jugadors i públic a creure en un somni. Un 2-1 de Mesa, seguit d’un triple de Gallardo, han posat el marcador 52-66, una distància gran, però no tant com a l’inici del període. S’ha mantingut durant més d’un minut la distància a l’electrònic, que ha trencat Gallardo, amb una safata, fàcil, que ha situat el 56-70. El gran problema d’un CBT que hi ha posat molta voluntat, és que la distància era molt elevada. Ha quedat vist per sentència el duel a quatre minuts i mig, en una pèrdua de pilota de Ferran Torres, que ha aprofitat Fabio Santana per robar l’esfèrica i iniciar un contraatac que ha acabat amb safata fàcil. 60-79, i poc més a dir. Una agonia que ha durat encara alguns minuts més.