Diari Més

Begudes

Ser un 'sommelier' de cervesa oficial és possible a través de la URV

Una prova del programa internacional Beer Judge Certification Program (BJCP) tindrà lloc a la Facultat d'Enologia aquest dissabte

Resulta que la cervesa fa panxa, però aprima i redueix el colesterol

Resulta que la cervesa fa panxa, però aprima i redueix el colesterolPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fins a quinze persones provinents d’arreu de l’estat espanyol i de Portugal s’examinaran a la Facultat d'Enologia de la Universitat Rorvira i Virgili aquest dissabte al matí per obtenir una acreditació que els certifica com a avaluadors de cervesa, és a dir, que poden fer-ne tastos i participar en concursos per donar la seva opinió i avaluar el producte de forma oficial. És la primera vegada que la Universitat aculluna prova d'aquest programa, anomenat Beer Judge Certification Program (BJCP).

Es tracta d’exàmens que es fan arreu del món durant l’any. El professor del màster en begudes fermentades de la URV i membre acreditat del BJCP, Albert Barrachina, és qui ha fet la petició per tal que aquesta prova es faci a la Facultat d’Enologia de la Universitat.Les persones que faran la prova han d’haver aprovat prèviament un examen teòric i aquest dissabte passaran la part pràctica, a la sala de tast de la facultat, on hauran de tastar sis cerveses artesanes durant una hora i mitja. Seran examinats per dos jutges certificats que vénen dels Estats Units expressament per aquesta prova i un aprenent d’examinador.

Comprendre i apreciar la cervesa

El Beer Judge Certification Program va ser fundat el 1985 i actualment té 5.900 jutges en actiu. Aquest programa vol fomentar la comprensió i apreciació de diversos tipus de cervesa així com desenvolupar eines estandarditzades, mètodes i procediments per poder-ne fer una avaluació estructurada i una classificació. Es tracta d’una organització nord-americana sense ànim de lucre que es dedica a certificar de forma oficial a jutges de cervesa artesanal. Aquests, al seu torn, són categoritzats en diversos nivells segons els seus coneixements en l'avaluació organolèptica de les cerveses. La certificació del BJCP està molt ben considerada entre els professionals del sector que volen convertir-se en jutges, ja que aquesta organització gaudeix d'un gran prestigi a nivell internacional.

tracking