Diari Més

Augmenten les receptes d'un fàrmac car per perdre pes que només està indicat per a la diabetis

Els endocrinòlegs demanen finançar l'ús per a l'obesitat perquè no hi hagi «pacients de classe A i de classe B»

Capses d'Ozempic a una farmàcia.

Augmenten les receptes d'un fàrmac car per perdre pes que només està indicat per a la diabetisACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els farmacèutics han notat que en l'últim any ha augmentat la demanda d'Ozempic, un fàrmac que només està indicat per a pacients amb diabetis tipus 2 però que també va bé per perdre pes. Ho constata Marta Gento, del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona. Gento observa que «s'ha diversificat» l'ús del medicament, tot i que de moment està fora d'indicació per tractar l'obesitat. La doctora Núria Vilarrasa, de la Societat Catalana d'Endocrinologia, espera que se n'aprovi aviat l'ús per a l'obesitat i creu que la sanitat pública l'hauria de finançar perquè no hi hagi «pacients de classe A i B». L'obesitat afecta el 15% de la població a Catalunya i és un factor de risc important d'altres patologies.

L'Ozempic és un fàrmac que té com a principi actiu la semaglutida, que actua de la mateixa forma queuna hormona produïda a l'intestí (GLP-1) i augmenta la quantitat d'insulina alliberada pel pàncrees. D'aquesta manera ajuda a controlar els nivells de glucosa a la sang i també fa créixer la sensació de sacietat.

El fàrmac s'injecta amb una ploma i el seu preu és de 128 euros (tractament per a un mes), assenyalen des del sector farmacèutic.Està finançat pel sistema públic per a les persones amb diabetis, a quino s'hagi pogut controlar els nivells de sucre i amb un índex de massa corporal per sobre de 30, indica SòniaMiravet, metgessa de família i especialista en pacients amb diabetis.El fàrmac es pot receptar per a pacients amb diabetis amb un índex corporal inferior, però aleshores no està finançat.

tracking