Diari Més

Commemoració a Tarragona del centenari de Stella Maris

Es va celebrar diumenge a l'església del Carme, del carrer Assalt

Commemoració a Tarragona del centenari de Stella MarisCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest diumenge, 4 d'octubre, s'ha celebrat a tot el món el centenari de Stella Maris, una celebració que també s'ha fet aTarragona. Els voluntaris de la Delegació de l'Apostolat del Mar – Stella Maris; amb el seu Delegat Diocesà, Mn. Benny Manackaparambil, O.C.D, al capdavant; van rebreels fidels que acudien a missa de diumenge a l’església del Carme del carrer Assalt de la ciutat. A la commemoració també van acudirel Subdelegat de Defensa, Antonio Bergoñós; el Comandant Naval de Tarragona, Lorenzo Machado, acompanyat de la seva esposa; i el Tinent en Cap de la Secció Fiscal de la Guàrdia Civil al Port de Tarragona, Vicente Yuste.

Originàriament, la celebració s'havia de realitzar a Glasgow, Escòcia, lloc on ara fa cent anys un grup de laics es va reunir per a formar «una societat catòlica de dones i homes units en l'oració i el treball per a la Glòria de Déu; i proveir de benestar espiritual de la gent del mar i les seves famílies». Però la pandèmia ha impedit aquesta reunió de la comunitat de Stella Maris mundial.

Tots els presents a Tarragona van acompanyara Stella Maris en aquesta celebració, on es va posarl'accent en la necessitat de recordar a tota la gent de mar, especialment aquells mariners i pescadors que han patit, i pateixen, les conseqüències de la pandèmia enfrontant-se, per exemple, a l'ampliació dels seus contractes obligant-los a estades més llargues a bord.

El Delegat Diocesà, durant la seva homilia, també va indicarque el treball essencial de Stella Maris recau en els seus voluntaris i que sempre fan falta mans per a dur aquesta tasca que tant agraeixen aquells que troben una cara amable en arribar a port, estant lluny de la seva llar.

tracking