Diari Més

Sandra Masias i Esther Maria Subias guanyen el concurs de cuina jove de les Jornades de la Galera de Cambrils

Són alumnes de les escoles d’hoteleria i turisme de Girona i Lleida respectivament

Imatge de grup de tots els semifinalistes.

Sandra Masias i Esther Maria Subias guanyen el concurs de cuina jove de les Jornades de la Galera de CambrilsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sandra Masias Ruiz de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Girona i Esther Maria Subias Chimeno de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida han rebut avui el primer i el segon premi respectivament del concurs de cuina jove 'La Mar als Fogons'. El lliurament de premis ha tingut lloc aquest migdia a l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils, en el marc de les 16es Jornades de la Galera de Cambrils.

La jove estudiant Sandra Masias s’ha guanyat el jurat amb una proposta gastronòmica titulada 'Mar i muntanya' i Esther Maria Subias ha aconseguit la segona posició cuinant la 'Galera més íntima'.

Els altres finalistes seleccionats que han elaborat receptes han estat Arnau Soler del CETT Barcelona, Joan Zamorano Mirete de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils, Jorge Juan Martínez del Centre Integrat Públic de Formació Professional de Benicarló, Moro Diaby de l’institut Bisbe Sivilla de Calella, Aleix Sánchez de l’Institut Martí Dot de Sant Feliu de Llobregat i Tirth Patel de l’institut Joan Rmamon Benaprès de Sitges.

En una primera fase de selecció, el passat 5 de febrer el jurat es va reunir per valorar totes les receptes rebudes i escollir les 8 semifinalistes. Avui, en la segona fase del concurs, aquestes 8 persones seleccionades han elaborat les seves propostes gastronòmiques davant d’un jurat intern de cuina format per experts de sector de la restauració i les han exposat davant de d’un jurat extern de taula amb professionals del gremi i representants de la societat cambrilenca.

Els i les joves participants, d’entre 16 i 26 anys, han treballat amb una cistella d’ingredients bàsica que s’ha proporcionat des l’organització, a la que podien afegir fins a 6 ingredients més. Els jurats han valorat l’elaboració, l’originalitat, el gust, la presentació del plat i la utilització de productes de la zona.

El concurs està adreçat a estudiants de centres educatius de cuina i direcció de cuina reconeguts pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i a ajudants de cuina que treballin o hagin treballat en algun restaurant de Cambrils.

Com a premi, la primera i segona finalista s’han emportat un dinar per a dues persones en un dels restaurants amb estrella Michelin de Cambrils, dues entrades al parc d’atraccions Port Aventura i una visita a un celler de González Byass. A banda, tant les dues finalistes com els seus professors han guanyat una estada en règim d’allotjament i esmorzar per a dues persones a l’espai lúdico-termal Aqua-tonic.

A més, totes les persones finalistes i el professorat acompanyant han guanyat una inscripció gratuïta a un taller especial organitzat per la Fundació Alicia. Entre el professorat, també s’han repartit lots de productes gourmet gentilesa de la Cooperativa Agrícola.

tracking