Diari Més

Es reuneixen 26 dels fundadors del Club San-Jo, de Torreforta

Va ser una inciativa de la parròquia de 'San José Obrero' pels joves del barri

Els integrans del San-Jo que s'han reunit aquest 2019.

Es reuneixen 26 dels fundadors del Club San-Jo, de TorrefortaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després de 53 anys, 26 dels socis fundadors del “Club Juvenil San-Jo”, van reunir-se en un dinar de germanor, a Torreforta.

El Club San-Jo fou una iniciativa de la Parròquia de 'San José Obrero', per tal d’estimular els joves del barri a la participació social i donar-los un ventall de possibilitats lúdiques i formatives.

Els locals, avui desapareguts, estaven al solar de l’església, junt a la Sala Parroquial, on s’hi feien festivals, teatre, projeccions de cinema, etc...

Com a curiositat cal mencionar que cada any, des de 1968, s’hi representaven 'Els Pastorets', de Josep Mª Folch i Torres, en català, on la majoria d’actors amateurs i el públic (que omplia la sala de gom a gom a la totalitat de les 6 o 7 funcions que es feien) eren castellanoparlants.

A part de l’activitat de teatre, en la que es van representar diferents obres, el club, tenia les seccions d’excursionisme, esports (va destacar una mica, a nivell local, en competicions de tennis), cinefòrum, coral, sardanes, etc...

En aquell moment de finals dels anys seixanta, el Club San-Jo va representar un dels moviments més importants de cohesió de la nova societat que s’estava creant amb la immigració poblacional que es va assentar a la nostra ciutat degut al desenvolupament industrial.

tracking