Diari Més

Societat

El Voluntariat per la llengua de Reus forma tretze noves parelles lingüístiques d'estiu

Algunes de les propostes d'aquest programa és el grup de conversa 'Fem un beure?', per parlar en català en un ambient informal

Grup de voluntaris per la llengua.

El Voluntariat per la llengua de Reus forma tretze noves parelles lingüístiques per l'estiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Voluntariat per la llengua va formalitzar, durant lapresentacióal Centre de NormalitzacióLingüísticade Reus, el passat 11 de juliol, 13 noves parelles lingüístiques per aquest estiu. Les tècniques responsables del programa, Rut Ortiz i Mireia Romeu, es van encarregar de donarinformaciói instruccions perquè l'experiència com a membres d'una parella lingüística resulti positiva. D'entre alguns dels materials lliurats a les parelles, van destacar el grup de conversa Fem un beure?, que té com a objectiu parlar en català en un ambient informal.

Aquesta iniciativa és oberta a tothom, formi part o no delVxL, i aquest mes de juliol es duu a terme cada dimecres a les 11 hores a la Cafeteria Núria, al passeig de Misericòrdia, núm. 28, de Reus.

Com a cloenda de les trobades de les parelleslingüístiquesdel curs 2018-2019, aquest 9 de juliol els participants van fer una passejada pel camí del Rec de la Selva del Camp. AnnaSaperas, directora delCentre de Normalització Lingüística de l'Àrea de Reus i aficionada a l'excursionisme, va guiar l'activitat explicant l'origen i les característiques d'aquest recorregut, el qual transcorre al costat dels conductes que abastien d'aigua el municipi i al voltant del qual encara s'observen restes dels seus molins. Durant eltrajecte, voluntaris i aprenents van poder observar cartells amb imatges de la fauna i la flora representativa del lloc i així van aprofitar per comentar alguns dels noms més curiosos. També van posar en comú algunes experiències i valorar individualment la participació de cadascú en el programa.

Les persones interessades a col·laborar com a voluntàries o com a aprenents encara hi són a temps i poden adreçar-se alCNLde l'Àrea de Reus, situat al carrer de l'Àliga de Reus, 1 o a qualsevol dels punts d'inscripció distribuïts pel Baix Camp i Priorat. També ho poden fer per telèfon (977 128 861), per correu electrònic (vxl.reus@cpnl.cat), o registrar-se directament al web vxl.cat.

Foto de grup del Voluntariat per la llengua durant la sortida al camí del Rec de la Selva del Camp.

El Voluntariat per la llengua de Reus forma tretze noves parelles lingüístiques d'estiu

tracking