Diari Més

Societat

Sis noves parelles lingüístiques al Voluntariat per la llengua de Cambrils

Voluntaris i aprenents es van conèixer en una sessió formativa a l’Ateneu Juvenil

Imatge de les sis noves parelles lingüístiques.

Sis noves parelles lingüístiques al Voluntariat per la llengua de CambrilsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sis parelles lingüístiques del Centre de Normalització Lingüística de l'Àrea de Reus (CNL) es van formalitzar, dimecres passat, a la sessió de presentació del programa Voluntariat per la llengua (VxL) a Cambrils.

La tècnica responsable del programa, Rut Ortiz, va detallar alguns dels materials lliurats a les parelles que poden utilitzar a l'hora de conversar i va destacar el grup de conversa Fem un beure?, que té com a objectiu parlar en català en un ambient informal. Aquesta iniciativa és oberta a tothom, es formi part o no del VxL, i que es fa cada dimecres a les 18 h a El Tamboret, establiment col·laborador del programa.

Una altra activitat proposada per a aquest trimestre i que involucra la xarxa d’establiments col·laboradors del programa són les pràctiques lingüístiques, unes petites converses que l’alumnat dels curs de nivell bàsic 3 i els aprenents del VxL podran fer en diversos comerços del municipi acompanyats de la parella lingüística.

Els voluntaris inverteixen una hora setmanal durant deu setmanes a conversar en català amb l'aprenent a fi que aquest guanyi seguretat i fluïdesa parlant en aquesta llengua en un ambient distès, mentre fan noves amistats i s'enriqueixen mútuament.

Les persones que estiguin interessades a col·laborar-hi com a voluntàries o com a aprenentes encara hi són a temps, i poden adreçar-se al Servei de Català de Cambrils, situat a la segona planta de l’Ateneu Juvenil, per telèfon (977 79 26 88) o per correu electrònic (vxl.reus@cpnl.cat). També poden registrar-se directament al programa a través del web www.vxl.cat, o fer el tràmit als punts d'inscripció del Voluntariat per la llengua distribuïts pel Baix Camp i el Priorat.

tracking