Diari Més

Roda de Berà celebra el 30è Aplec de Sardanes de Dilluns de Pasqua

L'esdeveniment es va celebrar al Poliesportiu Municipal a causa de la meteorologia

El 30è Aplec de Sardanes va reunir a Roda balladors de diferents llocs del territori.

Roda de Berà celebra el 30è Aplec de Sardanes de Dilluns de PasquaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Grup Sardanista de Roda de Berà va celebrar el passat Dilluns de Pasqua la 30a edició del tradicional Aplec de Sardanes de l’Ermita de Berà. En aquesta ocasió, el temps no va permetre que es dugués a terme a l’indret habitual i es va haver de fer al Poliesportiu Municipal.

La jornada va començar a les 10.30h amb la Missa en honor a la Mare de Déu de Berà, que va omplir l’Ermita d’assistents. En finalitzar la missa, al Pavelló, on estaven a punt per tocar les reconegudes cobles Marinada i Ciutat de Cornellà, va començar a rebre els assistents per donar inici a l’Aplec.

Entre les sardanes que es van poder escoltar no hi van faltar, interpretades per ambdues cobles, El Josep de l’Ermita, de Josep M. Guitart i Oliver, que el Grup Sardanista va encarregar expressament per a l’enyorat Josep Martorell, i L’Aplec de l’Ermita de Berà -del mateix autor-, sardana que sempre tanca la jornada.

Entre els nombrosos sardanistes, vinguts de diferents pobles i ciutats de Catalunya, cal destacar la participació de la Colla Jove de Tarragona Dansa, i dels Dansaires del Penedès, sempre fidels a la cita.

A quarts de tres es va fer el dinar de germanor, consistent en una fideuada cuinada per la Penya Blaugrana. Després es va fer un brindis en motiu del 30è aniversari del Grup Sardanista, que va encetar la presidenta de l’entitat, Teresa Ferré. Després del dinar va continuar l’Aplec i, cap a les sis de la tarda, es va servir mona de Pasqua i moscatell.

Les cobles Marinada i Ciutat de Cornellà van posar música a la jornada.

Les cobles Marinada i Ciutat de Cornellà van posar música a la jornada.Cedida

tracking