Diari Més

Societat

Més de 150 alumnes participen a la 1a edició del Ludi Constantinenses a Centcelles

L’objectiu de la trobada, organitzada pel Grup de Treball de l’ICE de la URV, és que els estudiants coneguin de primera mà els principals espais i monuments grecs i romans a Catlaunya

Imatge de la primera edició del Ludi Constantinenses, celebrat a la vil·la romana de Centcelles.

Imatge de la primera edició del Ludi Constantinenses, celebrat a la vil·la romana de Centcelles.Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La vil·la romana de Centcelles va acollir, el passat divendres 22 de març, la primera edició dels Ludi Constantinenses, organitzats pel Grup de Treball de l’ICE de Clàssiques de la URV. Es tracta d’una trobada en la qual hi van participar més de 15 professors de llengües clàssiques i 150 alumnes amb l’objectiu que aquests coneguin de primera mà els principals espais i monuments grecs i romans a Catalunya. També es un acte de reivindicació de la necessitat de vetllar perquè no es limiti més de llengües clàssiques als instituts. L’amfitrió de l’esdeveniment va ser l’Institut de Constantí.

Després de l’acte de recepció de les autoritats es van fer diversos parlaments, amb la benvinguda a càrrec de les representants del Grup de Treball de Clàssiques de la URV, Mercè Grané i Montse Alberich, i amb les intervencions de la directora del MNAT, Mònica Borrell, l’Inspector en Cap Adjunt del Departament d’Educació, Rafael Muñoz Melgar, i l’alcalde de Constantí, Oscar Sánchez.

Tot seguit es van iniciar les activitats lúdiques amb la participació dels alumnes, dividits en grups i barrejats entre els diferents instituts participants en 5 zones de jocs. Els instituts que han pres part d’aquest I Ludi Constantinenses han estat l’Institut de Constantí, l’Institut Fontanelles (Les Borges del Camp), l’Institut Baix Camp (Reus), l’Escola Puicerver (Reus), el col·legi Sant Josep (Reus), l’Institut Josep Tapiró (Reus), l’Institut Comte de Rius (Tarragona), i l’Institut de Torredemabrra.

Imatge de la primera edició del Ludi Constantinenses, celebrat a la vil·la romana de Centcelles.

Imatge de la primera edició del Ludi Constantinenses, celebrat a la vil·la romana de Centcelles.Cedida

tracking