Diari Més

Ciència

Els alumnes de l'Institut El Morell treballen el concepte de mirada científica

Algunes de les seves propostes seran una realitat aquesta primavera

Les propostes van ser

Els alumnes de l'Institut El Morell treballen el concepte de mirada científicaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els alumnes de primer de Batxillerat de l'Institut El Morell han treballaten profunditat el concepte «Mirada Científica» al’assignatura de Ciències per al Món Contemporani. Després han pensat en com fer aflorar aquesta mirada científica a la seva població: El Morell.

En aquest context d’interactuar amb la societat i el món on es viu i es creix, van realitzar propostes concretes pels col·lectius de la Llar d’Infants del municipi, de l’Escola Ventura Gassol, del Centre Cultural, als vianants de la vila i fins i tot al propi institut. Totes les propostes van ser virtualitzades en un entorn de tres dimensions per tal de poder-se fer una idea fidedigna de com seria la seva execució.

Moltes de les propostes van ser ben rebudes d’aquestes comunitats i per tant aquesta primavera alguns dels projectes esdevindran una realitat. A la llar d’infants l’alumnat dinamitzarà un taller de textures i una demostració de com inflar globus amb els gasos que generen reaccions químiques de productes quotidians. A l’escola Ventura Gassol els nens i nenes de P5 faran sumes utilitzant una «màquina de sumar» i l’alumnat de segon curs aprendrà una cançó sobre els passos del mètode científic amb la tonada de «Despacito». En quant a l’institut, es decoraran les escales amb frases cèlebres, memes sobre ciència, fórmules matemàtiques, etc, per transformar-les en «les escales científiques».

tracking