Diari Més

Societat

El Sociosanitari Francolí inaugura una pista de petanca al jardí

L’Hospital tarragoní afegeix una nova instal·lació a l’aire lliure pels seus usuaris

Imatge de la inauguració de la pista de petanca al Sociosanitari Francolí.

Imatge de la inauguració de la pista de petanca al Sociosanitari Francolí.Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els usuaris de l’Hospital Sociosanitari Francolí poden gaudir, a partir d’aquesta primavera, de l’esport de la petanca. I és que el centre ha inaugurat una pista de petanca al seu jardí a proposta dels usuaris i gràcies a la iniciativa l’Equip d’Animació Sociocultural del centre i la col·laboració de la Fundació de l’Hospital Universitari de Tarragona Joan XXIII.

La pista ha estat inaugurada coincidint amb l’arribada de la primavera i ha comptat amb la participació del Club de Petanca de la Pobla de Montornès. El club ha fet una exhibició i ha organitzat un torneig pels usuaris.

L’activitat física i esportiva adaptada beneficia a les persones en tractament. En aquest sentit, la petanca és un esport que no requereix un gran esforç físic, millora la concentració, enforteix i tonifica els braços i estimula el sistema motriu. També exerceix una influència positiva en el sistema neuromuscular i psicològicament ajuda a enfortir l’afectivitat, el control i la percepció. Des del punt de vista social ajuda a la integració i millora la capacitat de comunicació i estat d’ànim.

Aquest espai de lleure i relació se suma al petit hort urbà que ja fa 3 anys que van posar en pràctica les animadores socioculturals de l’Hospital de Dia.

Imatge de la inauguració de la pista de petanca al Sociosanitari Francolí.

El Sociosanitari Francolí inaugura una pista de petanca al jardíCedida

tracking