Diari Més

Vida social

Constantí entrega els Premis i Distincions honorifiques de l'any 2018

L'entrega s'ha fet aquest cap de setmana durant la Festa Major d’Hivern

Imatge d'alguns dels premiats per l'Ajuntament de Constantí.

Constantí entrega els Premis i Distincions honorifiques de l'any 2018Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Constantí ha entregatels Premis i distincions honorifiques de l’any 2018 durantun intens cap de setmana de Festa Major d’Hivern. Els guardons volen fer un reconeixement a aquelles persones o entitats a la tasca realitzada al llarg de la seva trajectòria han contribuït a augmentar el bon nom del municipi.

Les Distincions Honorífiques de 2018 han estat les següents:

- Títol de Fill Predilecte a Sebastià Guiu Garriga. El seu negoci, Forn Ca Sebastià, va ser tot un referent a la vida de Constantí, així com també les seves elaboracions de pa, coques i pastes. El premi és un reconeixement a les seves aportacions de coques amb sucre que realitzava cada any per a la seva benedicció a la Missa en honor a Sant Sebastià.

- Títol de Filla Adoptiva a Lourdes Bertran Ortiz. Entrenadora del Club Patí Constantí des de fa 32 anys i formadora de patinadores de gran nivell a Constantí que han participat en campionats de Catalunya i d’Espanya.

Els Premis Tulcis han estat per a:

- Premi Tulcis al Mèrit Científic a Sergi Segura Muñoz. Jove constantinenc que, juntament amb altres joves emprenedors, han aconseguit el premi a l’emprenedoria Airbus, un dels reconeixements més importants que atorga 'Act in Space', la més gran competició d’innovació basada en la tecnologia puntera utilitzada per les grans empreses espacials.

- Premi Tulcis al Mèrit Empresarial per a Adrià Maceira Solé. Jove emprenedor constantinenc, cofundador de l’startup CreatSens Health, empresa derivada de la URV, l’objectiu de la qual és la millora del benestar de les persones mitjançant el control dels paràmetres bioquímics de la sang de manera descentralitzada, a través d’un dispositiu que evita la necessitat de fer arribar mostres de sang dels pacients al laboratori.

-Premi Tulcis al Mèrit Esportiu per al Club de Tir amb Arc Constantí. Fundat l’any 2015, que ha promocionat la pràctica del tir amb arc a la demarcació, col·laborant amb diverses institucions com són l’Ajuntament de Constantí, la Diputació de Tarragona, el Consell Esportiu del Tarragonès, i les Federacions de Tir amb Arc, tant catalana com espanyola, entre d’altres. Tot i ser una entitat jove, els i les seves arqueres –entrenats amb un innovador sistema que mesura el nivell de concentració dels esportistes– han assolit importants triomfs tant a nivell nacional com internacional.

tracking