Diari Més

Vida social

L'ANC i Òmnium Cultural del Vendrell homenatgen Clara Ponsatí a Bristol

La filòloga vendrellenca Montserrat Sendra li va entregar una carta i dos obsequis relacionats amb Pau Casal

La filòloga Montserrat Sendra amb la

L'ANC i Òmnium Cultural del Vendrell homenatgen Clara Ponsatí a BristolCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ANC i Òmnium Cultural del Vendrell ha homenatjat al’exconsellera d’Educació de la Generalitat de Catalunya, Clara Ponsatí, en un acte a Bristol. La filòloga vendrellenca Montserrat Sendra, en representació de les dues entitats, li va entregar una carta i dos obsequis relacionats amb Pau Casals enelmarc del LXIV congrés de l’Anglo-Catalan Society que es va celebrar durant el cap de setmana a la ciutat anglesa. Clara Ponsatí es troba, actualment, exiliada a Escòcia.

La carta, firmada per més d’un centenar de persones del Vendrell i de la comarca, expressava l’agraïment per la tasca feta en la preparació i execució del referèndum de l’1 d’octubre i el suport en el posterior exili que va haver d’emprendre Ponsatí. Les firmes es van recollir el dissabte 3 de novembre, en el marc de l’acte setmanal de record als presos polítics i exiliats que organitza l’ANC del Vendrell.

Ponsatí ha participat en la trobada d’acadèmics catalanòfils amb la ponència titulada Political conflict in Catalonia and the limits of Spanish democracy, en què ha parlat sobre les característiques històriques de la democràcia i justícia espanyola que han portat a la situació actual. Es dona el cas que l’associació científica Anglo-Catalan Society va ser fundada el 1954 per promoure la cultura i els estudis catalans a la Gran Bretanya i a Irlanda, i entre els seus fundadors també hi havia catalans exiliats, com el metge Josep Trueta o l’historiador Josep Maria Batista i Roca.

tracking