Diari Més

Reconeixement

Destapada una placa commemorativa del músic i compositor reusenc Victorí Agustí

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha presidit l’acte de descoberta de la placa, instal·lada a la casa natal d’Agustí

Instant en què es descobreix la placa dedicada al músic i compositor Victor Agusti.

Destapada una placa commemorativa del músic i compositor reusenc Victorí AgustíAjuntament de Reus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El músic i compositor reusenc Víctorí Agustí ja compta amb una placa en record a la seva figura a la seva casa natal, situada al carrer de l’Abadia, 3. L’acte de reconeixement d’Agustí, autor de la música del Vexilla Regis, ha estat presidit per l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, i s’emmarca en la programació de Reus Ciutat de la Música 2018 coincidint amb el 134è aniversari de la seva mort.

A la descoberta de la placa en record del músic reusenc hi han intervingut, a més de l’alcalde, el prior de Sant Pere, Joan Anton Cedó; l’estudiós de la figura de Victorí Agustí, Josep Risueño; el representant de la propietat de l’immoble, Josep M. Casas, i el descendent i rebesnet del compositor, Emili Baldrich Agustí.

La intensa trajectòria cultural i musical de Victorí Agustí va deixar un bon nombre de peces, principalment de tema religiós, i va contribuir a crear diverses societats corals i instrumentals. Entre les composicions més conegudes d’Agustí hi ha el Vexilla Regis, un himne de Setmana Santa que s’interpreta a Reus durant les processons de Divendres Sant. Fou mestre de capella de l’església Prioral de Sant Pere.

Imatge de l'acte de descoberta de la la placa dedicada al músic i compositor Victorí Agusti.

Descoberta una placa commemorativa del músic i compositor reusenc Victorí AgustíAjuntament de Reus

tracking