Diari Més

L'Amèlia gaudeix de la seva 106 Festa Major de l'Arboç

Els grups folklòrics es van aturar durant la cercavila per saludar-la i fins i tot actuar davant de casa seva, on ella els esperava, com ja és tradició

Els Minyons de l'Arboç amb l'Amèlia a la cercavila del diumenge de la Festa Major.

L'Amèlia gaudeix de la seva 106 Festa Major de l'ArboçEduard Kemperman

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Amèlia Guàrdia, amb 106 anys, no perd la il·lusió de viure intensament la festa major del seu poble: l’Arboç. Enguany aquesta veïna del municipi ha gaudit de la seva festa Major número 106 i els grups folklòrics on han volgut celebrar amb ella, com ja és tradició en els darrers anys. Així doncs, durant la cercavila, els diferents grups es van aturar per saludar-la i fins i tot van actuar davant de casa seva, on cada any ella els espera asseguda al seu portal.

Amb tantes festes majors viscudes, l’Amèlia té moltes anècdotes per explicar. Per una banda, la veïna recorda com antigament els castellers de Valls anaven a l’Arboç dissabte a la tarda i es quedaven a dormir a casa dels veïns o a la Sala Pública per tal d’actuar a l’endemà. També recorda l’any que es van suspendre alguns actes a causa de la mort d’un home per una baralla entre dues persones a l’Arboç. «Davant la suspensió, el jovent vam anar al Pont de Ferro, el Pere Marti portava la Gramola i vam fer la festa allà», exposa l’Amèlia.

La centenària explica que li agradava molt ballar i inicialment ho feia a la Sala Pública perquè «en aquell temps no hi havia orquestra, ballàvem al so d’un piano de ‘manubrio’». Tot i que ara la viu de manera diferent, l’arbocenca gaudeix cada any d’allò més de la seva festa major.

tracking