Diari Més

25 anys de foment del català a Cambrils

El Servei Local de Català de Cambrils ha organitzat més de 400 cursos des de l'any 1992

Voluntariat per la Llengua de Cambrils.

25 anys de foment del català a CambrilsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El curs acadèmic del Servei Local de Català de Cambrils (SLC) celebra el seu 25è aniversari. S'han realitzat un total de 446 cursos amb gairebé 9.000 inscrits des de l'any de la seva fundació a la localitat, el setembre de 1992.

Enguany han volgut fer coincidir l'acte de celebració de l'aniversari amb el de cloenda dels cursos de català, que es realitzaran el 15 de juny al Centre Cultural de Cambrils. En aquest esdeveniment es durà a terme a un petit homenatge a l'escola acompanyat de la preestrena de la coral Canta amb el Cor, integrada per persones vinculades al centre.

Els assistents als més de 400 cursos de català per adults procedeixen tant de Catalunya com d'arreu del món. A més, s'han format un total de 634 parelles lingüístiques del programa Voluntariat per la llengua, un programa per practicar català a través de la conversa. Quant al servei d'assessorament lingüístic, s'han revisat 3.536 pàgines, s'han fet sessions de recursos lingüístics per al personal de l'Ajuntament i s'han administrat proves de català en els processos de selecció de l'Administració local.

A més, el Servei Local de Català de Cambrils (SLC) ha participat a Ràdio Cambrils al llarg de més de vint anys; ha col·laborat mensualment durant un llarg període a la Revista Cambrils, que actualment distribueix el full lingüístic Falca; ha participat amb la ludoteca de jocs en català o altres tallers; ha fet la revisió de cartes i menús als restaurants del municipi i ha col·laborat amb associacions d'immigrants per introduir el català en la integració social i laboral dels nouvinguts.

tracking