Diari Més

La nova edició del Voluntariat per la Llengua compta amb una quarantena de parelles

Aquest projecte promou l’ús social del català a través de tot tipus d’entitats

Des del 2003 ja hi ha participat més de 100.000 parelles lingüístiques.

La nova edició del Voluntariat per la Llengua compta amb una quarantena de parellesCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quaranta parelles lingüístiques del programa Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus (CNL) van assistir a la sessió de presentació del programa Voluntariat per la Llengua (VxL) a Reus, que es va realitzar el passat divendres al Club Natació Reus Ploms.

Aquest projecte té l’objectiu de formar parelles lingüístiques per expandir el català a través d’entitats de tot tipus. El Club Natació Reus Ploms participa en aquesta iniciativa i ofereix als participants del Voluntariat per la Llengua un seguit d’avantatges al seu club. La responsable del programa, Rut Ortiz, va informar els interessats les instruccions perquè aquest projecte resulti positiu. Els voluntaris col·laboren una hora a la setmana durant deu setmanes a conversar amb l’aprenent en català. El president de l'entitat i amfitrió de l’acte, Isidre Guinjoan, va oferir als assistents una breu xerrada sobre la trajectòria d’aquesta entitat que enguany celebra el centenari.

El CNL organitza activitats com el «Fem un beure?», un grup de conversa obert a tota la ciutadania per parlar mentre es pren alguna cosa, una excursió pels camins de Reus o pràctiques lingüístiques als establiments col·laboradors. Les persones interessades es poden adreçar al CNL de l’Àrea de Reus o per correu electrònic vxl.reus@cpnl.cat.

tracking