Diari Més

Un treball sobre l'Amposta dels segles XIV i XV, primer Premi de Recerca Jordi Fontanet

La memòria del projecte és d’Antoni Cartes i Sabina Colomé

Fotografia de l'acte d'entrega del Premi de Recerca Jordi Fontanet.

Un treball sobre l'Amposta dels segles XIV i XV, primer Premi de Recerca Jordi FontanetCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un treball d’investigació sobre l’Amposta dels segles XIV i XV ha guanyat la primera edició del Premi de Recerca Jordi Fontanet, el qual es va entregar el passat divendres 27 d’octubre. La recerca porta per nom ‘De quan es pagava un paó a l’any. Una visió d’Amposta a través dels capbreus de rendes reials dels segles XIV i XV’, i és obra d’Antoni Cartes Reverté i Sabina Colomé.

La investigació pretén definir aspectes com la distribució urbanística del municipi i la localització dels edificis concrets, l’organització de l’espai agrari ampostí, l’evolució de la distribució de terres i dels diferents usos, els propietaris d’aquestes terres o les conseqüències de la Guerra Civil Catalana per al terme d’Amposta.

El premi està donat amb 3.000 i té per objectiu guardonar un projecte de recerca original i inèdit referit a estudis cientificotècnics, històrics, mediambientals, geogràfics, econòmics, literaris, artístics, polítics, sociològics o d’especial interès per la ciutat d’Amposta. Té caràcter biennal i està dedicat a Jordi Fontanet, un ampostí apassionat de l’estudi del territori.

tracking