Diari Més

Llengua

Es sumen quinze nous establiments al Voluntariat per la llengua a Reus

La iniciativa promou l'ús de la llengua catalana en àmbits quotidians

Presentació de parelles lingüístiques el febrer passat al Teatre Fortuny.

Es sumen quinze establiment més al Voluntariat per la llengua a ReusCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Arrenca una nova edició del Voluntariat per la llengua a Reus i en altres municipis del Baix Camp i al Priorat. El Centre de Normalització Lingüística (CNL) de l’Àrea de Reus Miquel Ventura és l'encarregat de dur a terme l'edició.

Es tracta d'una iniciativa que promou l’ús de la llengua catalana en àmbits quotidians amb la formació de parelles lingüístiques.

Els voluntaris inverteixen una hora setmanal en conversar, durant deu setmanes, per així guanyar seguretat i fluïdesa a l'hora de parlar en català. Per a que es parli en català, els participants poden visitar els establiments que hi donen suport al programa i permetre així que els aprenents, sols o acompanyats dels voluntaris, facin pràctiques lingüístiques en contextos reals.

Des d’aquest estiu, la xarxa d’establiments que donen suport al Voluntariat per la llengua compta amb quinze nous establiments a Reus. En total, hi ha gairebé 250 al municipi i més d’un centenar entre la resta de poblacions del Baix Camp i del Priorat.

Els nous establiments són Batabat, el Celler del Pallol, el Racó de les Flors, Ferreteria Martí, Fil a l'agulla, Llanes Reus, Fil i Cotó, Perfumeria Cori Ribelles, Perruqueria Sabarich, Tallers Calbó i Taus Petits Animals. A més, alguns ofereixen avantatges econòmics per a les parelles lingüístiques, com Esports Armobal o Pinsos Hèrcules, que fan un 10% de descompte en el preu dels seus productes, o Zaragoza Fotògrafs, on els participants podran anar a fer-se fotografies d’estudi per un preu reduït. Tots aquests establiments i avantatges es poden consultar AQUÍ

Les persones que estiguin interessades a participar-hi com a aprenentes o com a voluntàries poden adreçar-se al CNL de l’Àrea de Reus, situat al carrer de l’Àliga de Reus, 1, per telèfon (977 128 861) o per correu electrònic (vxl.reus@cpnl.cat). O poden registrar-se directament al programa a través de l'enllaç anterior.

tracking