Diari Més

Societat

Unes 300 persones participen en la 2a Caminada de Primavera de Constantí

La caminada va sortir des del Parc de la Muralla i va arribar fins a la Torre de Fàbregues

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Prop d’unes 300 persones es van donar cita aquest passat diumenge 14 de maig de la 2ª Caminada de primavera a Constantí, que va sortir des del Parc de la Muralla i va arribar fins a la Torre de Fàbregues. Amb les explicacions del guia cultural, l’historiador, Ricard Escarré, els participants van visitar espais com el Mas Serapi, el naixement de la Mina de Sant Poli i Riudarenes i l’ermita de Sant Ramon, on una representant del Patronat de la Parròquia va explicar les tasques de restauració que s’han fet durant els darrers anys. En arribar a la Torre Fàbregues, membres de l’associació Aprodisca van explicar les tasques que fan en aquest espai, de maneig i cultiu de la finca agrícola del projecte Hortus Aprodiscae seguint els principis de l’agricultura ecològica i del consum conscient.

Aquesta era la primera vegada que s’organitza una caminada fins a la Torre de Fàbregues, un edifici senyorial construït l’any 1916. És un mas de grans dimensions construït en estil modernista i que compta amb una torre visible des de molts punts del terme. Deu el seu nom al financer i polític reusenc Evarist Fàbregues.

Un cop visitada la Torre, l’expedició va retornar fins al mas de Sant Ramon on va tenir lloc un dinar popular. Ja a la tarda, la sobretaula va estar amenitzada per les actuacions del Grup de Batucada i el Conjunt Instrumental d'Adults de l'Escola Municipal de Música Rafel Gibert Recasens, que van oferir una mostra musical a tots els assistents. Seguidament, membres de l’Associació Literària de Constantí van oferir un petit recital poètic, i la jornada va finalitzar amb Balls tradicionals a càrrec dels Balls de Cercavila de la Societat el Casino.

tracking