Diari Més

Societat

Tarragona inicia les noves parelles lingüístiques

El Voluntariat per la llengua (VxL) de Tarragona ha arribat a la 28a edició, amb 60 noves parelles

Fotografia de família de les parelles lingüístiques.

Tarragona inicia les noves parelles lingüístiquesCNL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Voluntariat per la Llengua de Tarragona inicia una nova edició de parelles lingüístiques provinents de diversos punts del territori espanyol, i de països d'arreu del món, com Brasil, Cuba, Marroc, Romania i Rússia. Aquesta és la 28 edició de l'activitat, presentada recentment, i compta amb 60 noves parelles.

Al llarg de la presentació es va fer el lliurament de material a les 60 parelles lingüístiques i es va fer difusió dels avantatges del carnet del Voluntariat per la llengua que van rebre tots els participants, les activitats culturals i els establiments col·laboradors que participen en el programa.

El Consorci per a la Normalització Lingüística, creat l'any 1989 com a òrgan territorial d'aplicació a Catalunya de la política lingüística del Govern, està format actualment per la Generalitat de Catalunya, 80 ajuntaments, 37 consells comarcals i la Diputació de Girona. A través d'una xarxa de 22 centres de normalització lingüística estesa per tot el territori, amb més de 130 punts d'atenció i més de 400 professionals especialitzats, el Consorci desenvolupa estratègies i accions per garantir l'extensió territorial del coneixement i l'ús de la llengua catalana.

tracking