Diari Més

Un total de 23 parelles lingüístiques al Voluntariat per la llengua de Cambrils

Una desena de parelles de les 23 participants ja van formar part del programa el quadrimestre anterior

Imatge de l'acte on es van conèixer les parelles lingüístiques del Voluntariat per la llengua de Cambrils.

Un total de 23 parelles lingüístiques al Voluntariat per la llengua de CambrilsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El programa Voluntariat per la llengua a Cambrils compta, aquest quadrimestre, amb un total de 23 parelles lingüístiques. Les parelles es van conèixer el passat dimarts 14 de març en un acte formatiu a l’Ateneu Juvenil, on es duen a terme els cursos de català per a adults del Centre de Normalització Lingüística (CNL) de l’Àrea de Reus.

En l’acte hi va intervenir el regidor de Cultura, Josep Lluís Abella Hortoneda, que va animar voluntaris i aprenents a utilitzar la llengua catalana en tots els àmbits possibles. També hi va ser present la responsable del Servei de Català, Helena Martínez, que va apuntar que 10 de les 23 parelles d’aquest quadrimestre ja hi participaven en l’anterior edició.

La tècnica responsable del programa Voluntariat per la llengua, Rut Ortiz, es va encarregar de donar als participants informacions i instruccions a les parelles lingüístiques. A més, va destacar la variada procedència de voluntaris i aprenents, ja que hi ha persones de Catalunya, la resta de l’Estat espanyol, Romania, Líbia, el Marroc, Bielorússia, Bolívia i Polònia.

Els voluntaris invertiran una hora setmanal durant deu setmanes a conversar en català amb l'aprenent per tal que aquest guanyi seguretat i fluïdesa parlant en català. A més, l’aprenent també farà noves amistats i la parella lingüística s’enriquirà mútuament. Els participants en el voluntariat podran participar en activitats complementàries organitzades pel CNL, com cinema infantil o un concert de música clàssica.

Imatge de parelles lingüístiques del programa Voluntariat per la llengua de Cambrils.

Un total de 23 parelles lingüístiques al Voluntariat per la llengua de CambrilsCedida

tracking