Diari Més

Dos alumnes de l'Institut Joaquín Bau de Tortosa guanyen els XI Premis de Recerca del Baix Ebre

Els joves són Laura Castell i Oriol Subirats

Dos alumnes de l'Institut Joaquín Bau de Tortosa guanyen els XI Premis de Recerca del Baix Ebre

Dos alumnes de l'Institut Joaquín Bau de Tortosa guanyen els XI Premis de Recerca del Baix EbreConsell Comarcal del Baix Ebre

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dos estudiants de l'Institut Joaquín Bau de Tortosa, Laura Castell i Oriol Subirats, han estat els guanyadors dels XI Premis de Recerca del Baix Ebre, que convoca anualment el Consell Comarcal per promoure la investigació entre els alumnes dels instituts de batxillerat de la comarca.

Laura Castell, amb un treball de divulgació turística titulat '52x52', ha obtingut el Premi Federico Pastor, emmarcat en l'àmbit humanístic, social i artístic. Aprofitant la coincidència que 52 és el número de municipis que hi ha a les Terres de l'Ebre i que també és el de setmanes que té un any, el treball proposa conèixer els atractius de totes les localitats ebrenques al llarg 52 caps de setmana, amb el suport d’un portal web (https://rutesterresebre.wordpress.com).

Oriol Subirats, amb el treball 'De la font a l'aixeta', ha guanyat el Premi Pare Romanyà, circumscrit a l'àmbit científic i tecnològic. Aquesta recerca estudia diversos aspectes de la sèquia de Mas de Barberans, com el cabal, l’estructura, la història i la incrustació de carbonat de calci.

Els finalistes

D'altra banda, els finalistes del premi Federico Pastor han estat Irene López, de l'Institut Joaquín Bau, amb el treball 'Tortosa, un patrimoni per descobrir' i Josep Adrià Gil, de l'InstitutRoquetes, amb l'obra 'Els trasts de la muralla de Tortosa al segle XVI'.Pel que fa al premi Pare Romanyà, els dos finalistes han estat Gerard Ardit, de l'InstitutDeltebre, amb el treball 'Netbot: prototip d'un robot de telepresència', i Maria Marra-López, de l'InsitutJoaquín Bau, amb la recerca 'Disseny i construcció de ponts. Els ponts de Tortosa'.

En aquesta onzena edició dels premis Recerca s'han presentat un total de 13 treballs d'alumnes dels instituts de Deltebre, Roquetes i Joaquín Bau, Cristòfol Despuig i Sagrada Família, de Tortosa.

tracking