Diari Més

Diverses escoles de Cambrils participen en el programa Barçakids

Pretén fomentar el sistema de valors dels infants a través dels principis pedagògics de l’esport i del joc

Diverses escoles de Cambrils participen en el programa Barçakids

Diverses escoles de Cambrils participen en el programa BarçakidsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Alumnes de primària de les escoles Marinada, Joan Ardèvol, Cambrils i Vidal i Barraquer estan participant aquests dies en activitats promogudes per la Fundació FC Barcelona dins el seu programa Barçakids.

Les activitats es desenvoluparan del 29 de març a l’1 d’abril i del 4 al 8 d’abril a la Galeria Tir Arc de Cambrils i a la pista d’Atletisme del municipi, en horari de 9 a 17 hores. Un primer grup ja hi va participar del 14 al 18 de març.

La Fundació, dins del seu programa marc«Esport i valors», ha desenvolupat el programa Barçakids que pretén impulsar una acció de gran abast i llarg recorregut entre els escolars d’edats compreses entre els 6 i els 12 anys, que pretén fomentar i consolidar el sistema de valors dels infants a través dels principis pedagògics de l’esport i del joc i de la participació activa i inclusiva. El programa té com a objectiu fonamental transmetre als infants valors mitjançant l’esport perquè els integrin en la seva vida quotidiana i afavorir, així, el seu creixement personal. El programa Barçakids desenvolupa diversos mòduls didàctics entorn de diversos valors, partint de la premissa que aquests valors són una xarxa que configura sistemes morals i sistemes ètics, tant personals com col·lectius.

Els cinc valors que promou són:

-ESFORÇ motivació, fortalesa, perseverança, fixació de fites, confiança.

-RESPECTE tolerància, igualtat, civisme, honestedat, empatia.

-TREBALL EN EQUIP companyonia, confiança en l’altre, col·laboració, empatia, responsabilitat.

-HUMILITAT bondat, agraïment, esforç, igualtat, honestedat.

-AMBICIÓ esperit de superació, excel·lència, paciència, compromís, assumpció de risc.

El projecte presencial es duu a terme setmanalment, de dilluns a divendres, a l’espai Barçakids itinerant per diferents ciutats del territori català. El portal web educatiu pretén donar continuïtat al programa presencial en un entorn virtual, tot proporcionant recursos lúdics i didàctics per a la comunitat educativa (ja siguin els mestres, educadors, pares i infants).

Tots els projectes que es desenvolupen des de la Fundació del FC Barcelona s’emmarquen dins dels seus quatre pilars: la utilització de l’esport com a eix vertebrador; el foment de l’educació i els valors positius de l’esport; la infància i la joventut com a beneficiaris objectius i la projecció de la vessant social del FC Barcelona.

tracking