Diari Més

Visita cultural a Camprodon y esquí de muntanya a Vallter

Aventura a la vora del Ter

El Pont Nou de Camprodon

Visita cultural a Camprodon y esquí de muntanya a VallterPep Santos Alasà

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Vall de Camprodon amaga un mar de possibilitats i alguns secrets. Entre ells, les històries de més de 100.000 soldats republicans i les seves famílies, que, el 1939, i amb l'exèrcit nacional a punt de prendre Catalunya, van completar el seu èxode per aquesta vall, travessant la frontera francesa. El camprodoní Lluís Bassaganya ha dedicat la seva vida a documentar aquesta retirada i ha recopilat, a l'espai cultural Cal Marquès, tota mena d'objectes que evidencien aquest episodi històric. Una visita obligada.

Una vegada acabada la visita, podrem descobrir un tast de la cuina tradicional de la zona al Restaurant Cal Marquès, un autèntic tresor amagat entre els carrers de la Vila.

Poc més de 20 quilòmetres al nord-oest, hi trobem l'estació d'esquí de Vallter 2000. Situada al terme municipal de Setcases, aquesta petita estació, perfecte per a principiants i aprenents, obre el ventall de possibilitats més enllà de l'esquí alpí. Vallter compta amb 4 itineraris d'esquí de muntanya diferents que arriben a una altitud màxima de més de 2.500 metres, amb el naixement del riu Ter a tocar. Una aventura que també admet raquetes de neu i que permet descobrir les runes de l'antic refugi modernista d'Ulldeter, dissenyat per Jeroni Martorell, deixeble d'Antoni Gaudí.

L'Hotel La Coma esdevé una opció ideal per a l'allotjament. Situat al nucli urbà de Setcases, aquest petit hotel ofereix un ambient càlid i rústic amb totes les comoditats per als seus hostes i una oferta culinària d'alt nivell. La joia de la corona és l'Spa de l'allotjament, el complement ideal perquè els esquiadors es relaxin després d'una jornada a pistes.

tracking