Diari Més

Puigcerdà i Llívia, el nucli de la Cerdanya

El cor d'una vall única a Europa

El primer document escrit conservat que parla de l'existéncia del llac data del 2 de desembre de 1260.

Puigcerdà i Llívia, el nucli de la CerdanyaCEDIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Puigcerdà és el nucli de la Cerdanya. Una vall única a Europa per la seva geografia i climatologia. La seva orientació d'est a oest i la seva inusual amplada la converteixen en una ubicació privilegiada quant a hores de sol, amb unes estadístiques anuals comparables amb les de la província de Màlaga.

Puigcerdà és una vila d'uns 10.000 habitants amb un encant especial. Entre els seus carrers, hi destaca el Campanar, una torre d'uns 35 metres d'alçada que coronava l'església de Santa Maria, derruïda el 1936. També crida l'atenció el llac, un estany artificial l'aigua del qual prové del riu Querol i és transportada fins a Puigcerdà mitjançant una séquia artificial.

A menys de 10 quilòmetres hi trobem Llívia, un enclavament català completament rodejat per territori francès. En aquesta petita població de menys de 2.000 habitants hi trobem una de les farmàcies més antigues del continent. Però si una cosa destaca de Llívia, és la seva gastronomia, amb infinitat de restaurants i propostes. Molts s'han atrevit a batejar-la com «la capital gastronòmica del món»

Una de les millors opcions per descobrir la popular gastronomia llívia és el restaurant Cal Cofa, una braseria situada al cor de la vila que treballa amb productes d'alta qualitat del territori en una elaboració que no deixa de sorprendre als crítics any rere any.

tracking